.

.

TOTS 21


Pere Lluís Huguet, en una imatge d’arxiu. Foto: Cedida.

El candidat del PP a les eleccions generals per Tarragona, Pere Lluís Huguet, ha afirmat que “no tot val en política i que el Sanchisme normalitza la corrupció mirant cap a un altre costat (El PSOE elimina la sedició perquè vol abaratir l’atac a la Constitució)”. Huguet ha reiterat l’anunci fet públic pel president dels populars, Alberto Núñez Feijóo, respecte a la recuperació del delicte de sedició, millorant i actualitzant la seva tipificació, amb l’objectiu de defensar l’ordre constitucional de conductes deslleials.

“Mai és bo legislar en calent, i menys quan l’objectiu no és un altre que fer concessions a partits polítics, com ha fet Sánchez amb ERC”, afirma Huguet, que ha recordat que la proposta de despenalització de la sedició va trobar oposició entre destacats membres del Partit Socialista.

De la mateixa manera, el PP anuncia també la recuperació del delicte de malversació en la seva concepció prèvia a la reforma, destacant que Sánchez va justificar aquesta modificació emparant-se en una suposada harmonització europea del tipus i les penes, que a la vista de les reiterades crítiques de la Unió Europea no responien a la realitat. De fet, la UE ha proposat recentment un increment de les penes per aquestes conductes de fins a cinc anys.

Per als populars, la reforma es va deure en el seu moment als interessos de Sánchez, amb el doble objectiu d’apaivagar als nacionalistes i garantir-se de pas els seus vots per a l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat. No obstant això, segons recorda Huguet, “lluny de normalitzar la situació, el nacionalisme persisteix en la seva estratègia de, segons diuen, culminar el mandat de l’1 d’octubre, com va manifestar recentment la recentment nomenada Presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra”.

Huguet ha conclòs que les reformes de Sánchez en matèria judicial han portat a desficacis com ara les múltiples reduccions de penes derivades de la coneguda com a llei Montero, o del només sí és sí, i a situar-nos en la llista de Transparency International a l’altura de Botswana i Cap Verd durant 2022, amb un descens en la garanties de transparència i lluita contra la corrupció per segon any consecutiu, ocupant el lloc 35 d’entre els 180 països avaluats.

Des del Partit Popular consideren que Espanya ha de tornar a ser un país fiable, seriós i rigorós, compromès amb la lluita contra la corrupció en totes les seves formes, i deixar enrere les reformes normatives ad hoc basades en ocurrències i que han generat greus conseqüències, com les reduccions de condemna de més de 1.150 condemnats per delictes de naturalesa sexual.