.

Imatge d'arxiu d'un plenari municipal a Salou

Difícilment hi haurà relleu a l’Alcaldia de Salou enguany, com es va pactar en l’inici del mandat. Avui ha tornat a quedar clar en la trobada d’any nou de l’alcalde amb la premsa. Pere Granados ha advertit el soci de govern Mario García (PP) que per assolir l’Alcaldia -relleu que s’hauria de produir el mes de juny- “necessita onze vots” dels regidors.

Granados ha dit que “jo només puc garantir un vot, que és el meu, però amb el meu vot no en té prou”, i ha afegit que el seu grup municipal està “fent un inventari” de “les coses que s’han fet, de les actituds i del que no s’ha fet” per part dels regidors del PP, afirmant que això pesarà a l’hora de decidir si es fa o no el relleu a l’Alcaldia. Quan s’hagi fet l’inventari, Granados també definirà el seu vot. “Els pactes estan per acomplir-los, però si una de les parts no acompleix, no pot exigir que l’altra compleixi”, ha dit.

“El mes d’agost, el senyor Mario García va anar a negociar amb el PSC i llavors jo vaig dir que era un acte de deslleialtat. Ha estat un any molt difícil, on hem anat omplint l’inventari de les coses que s’han fet i de les coses que no s’han fet. Al seu moment farem la valoració. Els vots s’han de tenir, clar que sí, però cal saber mantenir-los”. I ha reblat: No es poden posar les coses “en mans de certs regidors i posar en perill el que s’ha fet”.

Crida al vot afirmatiu sobre BCN World

D’altra banda, Granados ha demanat als partits polítics que no tenen una posició clara a l’hora de votar a fav0r dels canvis legislatius perquè BCN World s’instal·li a la zona, que prenguin partit de forma clara per aquesta inversió votant sí a la llei al Parlament. “És una inversió molt important per Salou, generadora de llocs de treball en època de crisi, quan moltes famílies que són a l’atur pateixen greus problemes, una inversió que generarà economia a la ciutat i al territori” Es tracta d’un projecte de ciutat, però “també de país”. BCN World suposarà per Salou “solucionar problemes i disposar de majors recursos econòmics”.

“Perquè BCN World tiri endavant, cal que s’aprovi la nova llei. Per tant -ha continuat Granados- espero i desitjo que els partits polític deixin d’una vegada els interessos de partit i es fixin més en els interessos de les ciutats i de les persones, que és el que fa el nostre partit i el nostre grup municipal”. “Amb els vots de CiU no n’hi ha prou per aprovar la llei. Per tant, espero que ERC i algun altre partit li doni suport” i poder començar les obres a l’estiu. Granados compareixerà al Parlament el dia 21, en un seguit de compareixences previstes al voltant de la nova llei.

D’altra banda, Granados ha agraït la tasca feta pel Patronat de Turisme després d’una temporada amb bons resultats per Salou.

Sobre la fi del conflicte del CRT, ha dit: “Ha valgut la pena patir a nivell polític perquè Salou ha sortit beneficiat d’aquest any 2013”, perquè la població “ha guanyat, i molt” en referència al conflicte solucionat del Consorci Recreatiu i Turístic. “L’any ha servit perquè Salou tingui uns drets reconeguts i s’hagin pogut solucionar problemes molt importants, com el barranc de Barenys o la via del tren”, inversions que s’acometran amb els diners del nou repartiment del CRT.

J. Garcia