.

Imatge d’arxiu de l’alcalde de Salou, Pere Granados. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha negat aquest matí la major en una roda de premsa de valoració de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el futur de Hard Rock. El batlle ha considerat que el contingut de la ressolució judicial afecta exclusivament una part de l’anomenat sector 1 i que no només no posa en perill el projecte general, sinó que “l’avala jurídicament”. Granados també ha reclamat rapidesa a la Generalitat a l’hora de redactar un nou Pla Director Urbanístic que reculli les consideracions del tribunal, ha carregat contra les plataformes “presumptament ecologistes” que van presentar el recurs ara estimat en part i ha fet públic un clam: “Ara només cal que els inversors de Hard Rock no es cansin. Davant d’aquests entrebancs sempre cap preocupar-se per quina serà la reacció”, ha afefgit, sense voler entrar perquè “ho desconeixo” com pot repercutir un nou endarreriment en el cost final de l’operació. Per treure’n l’aigua clara “he demanat una reunió urgent del Centre Recreatiu i Turístic perquè cal que la Generalitat ens expliqui tots els detalls”.

Les declaracions de Granados han estat la primera reacció oficial després dels titulars que van generar-se ahir en saber-se el nou entrebanc a una iniciativa emprsarial que semba maleïda. En roda de premsa convocada aquest mateix matí a l’ajuntament, l’alcalde ha assegurat que la sentència “només afecta als espais de zona verda i equipaments”, que junts sumarien prop de 160.000 metres quadrats del milió de metres quadrats que confecciona el sector 1. “Per tant, el gruix del projecte queda avalat per la sentència” assegurava tot recordant que no es qüestiona l’ordenament del sòl destinat a jocs i hotels. Arribats a aquest punt Granados ha afirmat que “les màquines podran comenar a treballar d’aquí a un any” sempre i quan la Generalitat “comenci a treballar amb la modificació del Pla Director Urbanístic, que ja tenia previst fer de cara a millorar la mobilitat, de cara a reubicar aquests terrenys afectats” per la sentència.

Un dels arguments de titular deixats per Granados era que “Salou, i això és molt important perquè som un municipi turístic, no té cap zona qualificada de risc per la indústria química”. Aquest ha estat precisament el nus gordià de la sentencia del TSCJ per reclamar un reordenament de la zona afectada. Un punt de partida per carregar contra “les plataformes que es diuen ecologistes” responsables del recurs perquè “costa d’entendre que no es preocupin pels nuclis habitats que estan molt més propers al sector químic. Sobre això no han dit res”.

“Aquest projecte és clau per al futur de la Costa Daurada”, ha etzibat sense embuts. “Generarà llocs de treball que permetran desestacionalitzar la temporada turística. Això es diu sostenibilitat laboral, perquè els contractes no seran de temporada. I No es pot anar en contra d’això en un context de crisi econòmica tan greu”. El caràcter d’urgència ha servit també per justificar la petició de “responsabilitat al govern” de la Generalitat per “no generar impediments inútils”. No cal oblidar que els republicans no han estat precisament partidària del projecte i que “el Pla Director ja es va haver de modificar a petició d’ERC. Apel·lo a la resonabilitat del Govern perquè aquest projecte no es perdi”, ha reflexionat amb un harmonia que sonava d’avís per a navegants.

J.S.