.

L'alcalde i el representant de Dow, durant l'acte inaugural

L’Ajuntament de Perafort ha inaugurat dissabte a la el nou Parc Infantil de jocs del municipi, ubicat a l’Avinguda de Catalunya i que suposa l’ampliació de l’espai de jocs inaugurat l’any 2009. Amb les millores introduïdes ara s’ha pogut duplicar l’àrea d’aquest Parc Infantil, que passa a comptar amb 425 metres quadrats destinats a la diversió i el lleure dels nens i nenes de Perafort i Puigdelfí.

El Parc Infantil es troba al costat de la piscina municipal i molt a prop de la zona educacional en què s’ubiquen l’escola bressol municipal Mar Blava i el CEIP Josep Veciana, i ve a completar la zona d’ús específicament infantil del municipi. A més, amb aquesta millora i ampliació del Parc Infantil es posa de manifest el compromís de l’Ajuntament de Perafort de seguir dotant de serveis el poble, al mateix temps que es fa realitat un espai específic per al lleure dels infants de poble, basat en la màxima qualitat i seguretat per als usuaris.

En aquest sentit, durant l’acte d’inauguració l’alcalde de Perafort, Joan Martí Pla i Pla, ha destacat que “tot això no hauria estat possible sense la col·laboració que ens ha ofert Dow Chemical, ja que han aplicat la seva tecnologia en aquest Parc Infantil, com és el nou paviment de cautxú, molt més segur i agradable”.

De fet, l’acte d’inauguració ha comptat amb la presència i participació de diferents representants de Dow Chemical, entre els quals Kepa Díaz de Mendibil, director del complex industrial de Dow Chemical Tarragona, qui ha mostrat la seva satisfacció pel resultat final que la col·laboració entre la seva companyia i l’Ajuntament ha generat en benefici dels veïns i veïnes del municipi.

Les millores introduïdes

A més, les millores introduïdes en aquesta ampliació inclouen també la instal·lació d’un tobogan, un gronxador, un balancí, un laberint, un mini iglú i un autobús de fusta per al divertiment dels infants, a més d’haver tapat el sorral existent per qüestions de seguretat i higiene. Tot plegat es completa amb la reforma i pintat de la zona ja existent, i que permet configurar un Parc Infantil “de gran qualitat i amb totes les comoditats i seguretat per al gaudi dels veïns i veïnes de Perafort i Puigdelfí”, subratlla l’Ajuntament.

Finalment, l’actuació feta en aquesta zona del municipi també ha inclòs la creació i arranjament de la vorera d’accés al Parc Infantil, que ha estat pavimentada i completada amb zones verdes i jardineres, per fer més còmode i segur l’accés a aquest espai de lleure infantil.

A més, s’ha substituït la porta d’accés a l’espai de jocs, així com la seva senyalització, i també s’ha construït un mur de formigó que separa el Parc Infantil de la piscina municipal. Aquest mur, de 60 metres de llargada, ha estat decorat amb un mural que reprodueix els elements i espais més emblemàtics de Perafort i Puigdelfí.

Tota aquesta inversió de millora i ampliació ve a completar un indret que també disposa d’enllumenat elèctric, així com de bancs per al descans de petits i grans, i d’una filera de moreres que a l’estiu permetran recuperar forces a l’ombra. Una zona de jocs completa i per a totes les edats.

Per tot plegat, l’alcalde del municipi ha mostrat la seva satisfacció per poder oferir un nou espai als nens i nenes del poble ja que, segons ha dit, “quan un és petit divertir-se, fer volar la imaginació i compartir estones amb els amics és fonamental”.