.

.

TOTS 21


Imatge del públic assistent a la xerrada

Aquest dimecres, l’assemblea local del Procés Constituent de Tarragona -entitat promoguda per la monja benedictina Teresa Forcades i el apcifista Arcadi Oliveres- ha organitzat una xerrada preguntant-se “Per què no hem de pagar el deute?”, com a primera activitat d’una campanya més amplia sobre el deute i les politiques de la Unió Europea que es realitzarà durant els  propers mesos. La xerrada ha estat a càrrec de membres de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD) i a la mateixa han acudit més de 60 persones que han omplert la Sala de Graus del Campus Catalunya de la URV.

Les membres de la PACD han explicat que hi ha “indicis més que suficients” d’il·legitimitat en la generació de deute que el Govern espanyol. Juntament amb la UE o els governs autonòmics i locals ho “estan utilitzant com a justificació per aplicar les seves polítiques d’austeritat”. Després s’ha concretat la necessitat de l’exigència del dret a saber, a conèixer els detalls del procés que ens ha portat a aquesta situació i per a això s’ha proposat la necessitat de la realització d’una Auditoria Ciutadana del Deute, “que ha de permetre evidenciar la il·legitimitat d’aquest deute i tenir alhora més força per exigir el no pagament del mateix”.

També s’ha aprofitat l’ocasió per presentar l’eina informàtica de l’Observatori Ciutadà Municipal (OCM) i per llançar la proposta de crear un node local de la PACD a Tarragona per treballar sobre aquestes qüestions i anar empoderant a la població. Durant el debat s’ha aprofundit en el mecanisme d’empobriment que suposa el deute sobre els pobles que el pateixen, les repercusions en sentit de retallades socials i laborals que comporta, els paral.lelismes amb el deute extern dels països del Sur, etc.

Finalment des del Procés Constituent de Tarragona s’ha fet una crida a la participació de les mobilitzacions del proper 8 de Març, dia de la dona treballadora, i a la manifestació del 22 de Març de suport a la Marxa de la Dignitat.