.

Josep Rull, acompanyat de Frederic Adan i Pep Nolla, en la seva visita als Pallaresos. Foto: Cedida

Josep Rull, acompanyat de Frederic Adan i Pep Nolla, en la seva visita als Pallaresos. Foto: Cedida

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha visitat aquest dissabte els Pallaresos per presentar la candidatura de CiU que encapçalarà Pep Nolla, qui s’estrena com a número 1 a les llistes de la federació nacionalista de cara a les municipals del 24M. En el seu discurs, Nolla ha fet un al·legat per la “política digna, honesta i transparent” com a punt de partida per aconseguir el suport dels seus convilatans.

La presentació de Nolla venia precedida per la polèmica entorn a la seva fotografia de suport a l’alliberament del líder abertzale, Arnaldo Otegi. Una fotografia que li ha costat les crítiques per part dels seus dos principals rivals en la cursa cap a l’alcaldia dels Pallaresos, PSC i PP, els quals ja han demanat a CiU que reconsideri Nolla com a cap de llista. Davant aquest ambient enrarit, Nolla va manifestar: “Crec fermament  que tot no s’ hi val. Hem de treballar amb transparència i honestedat per poder oferir un futur millor als nostres veïns. Hem de donar exemple  i no anar a les desqualificacions personals que distreuen l’ objectiu principal de la nostra tasca: treballar pel poble”.

Nolla, acompanyat de la resta de la candidatura, ha recollit algunes de les propostes que han fet els assistents a la trobada per incorporar-les al debat programàtic de cara al 24N.

Nolla obté el suport de Rull

Malgrat els retrets de socialistes i populars, el coordinador general de CDC ha mostrat el seu suport incondicional al candidat de CiU als Pallaresos. En el seu parlament, Josep Rull ha destacat la importància del món local: “Els pobles petits, les petites sumes, poden aconseguir que Catalunya en un futur proper, esdevingui una nació reconeguda i independent”.

El coordinador general de Convergència ha remarcat que ara és l’hora de treballar per als nostres municipis, però que les properes eleccions del 24 de maig “seran el preàmbul, el pas definitiu cap  el procés”. Ha afegit que Catalunya ocupa la sisena posició en el rànquing de països que generen més riquesa per càpita, seguida de Dinamarca i Alemanya. Però, s’ha preguntat, “on va a parar la nostra riquesa si tenim un 20% d’atur i un 21% de pobresa infantil?”.

Rull també ha recordat els col·lectius més vulnerables del país i ha subratllat el paper clau de les institucions, i molt especialment dels ajuntaments,  que “han d’acompanyar  la gent en els moments en que ho passen malament i fer sentir que les administracions estan al seu costat”.

En aquest sentit, Rull  ha afirmat que “els ajuntaments són la font més propera als ciutadans, per això és molt  important tenir-hi al capdavant persones que puguin respondre davant les problemàtiques socials del moment” ha reblat.