.

Una imatge de la jornada. Foto: Paula Arbeloa

Una imatge de la jornada. Foto: Paula Arbeloa

Els Xiquets de Tarragona han realitzat avui a Ferran una diada tranquil·la en motiu de la Festa Major del barri tarragoní, acompanyats dels Castellers d’Altafulla. Aquesta ha suposat la penúltima passa abans de l’esperada diada de Sant Magí, tenint en compte que encara els hi resta l’assaig més decisiu: el del diumenge a les Cols.

Un dels castells realitzats. Foto: Paula Arbeloa

Un dels castells realitzats. Foto: Paula Arbeloa

Després de la tradicional entrada amb els pilars caminant, els de la camisa ratllada han obert la seva particular actuació amb un intent desmuntat de 3 de 8, que ha pujat un xic desquadrat. La repetició del castell els ha permès descarregar-lo tot i a no gaudir de les millors mides. En segona ronda arribava el 2 de 8 folrat, amb unes manilles en forma de folre i que s’ha descarregat de manera impecable. Un 4 de 8 tancava les rondes de castells, que després d’un primer peu desmuntat s’ha descarregat sense cap complicació, fent d’aquest Carro Gros una estructura per emmarcar. Un vano de 5 ha posat el punt i final a l’actuació, després dels pilars arrivaba, per segona setmana consecutiva una prova del dos ‘gran’ per tal de continuar polint detalls i acostumar al folre i les manilles a les rutines de treball.

Un altre dels castells matalassers. Foto: Paula Arbeloa

Un altre dels castells matalassers. Foto: Paula Arbeloa

Per la seva banda, els Castellers d’Altafulla han descarregat el 4 i el 3 de 6 i el 3 de 6 amb agulla, tancant amb dos pilars de 4.

D’aquesta manera els Xiquets han completat una diada tranquil·la que els ha servit per continuar rodant castellers a les diferents estructures.. Tal i com ha afirmat el seu cap de colla, Roger Peiró, “la feina està feta i diumenge és un dia d’aquells que la colla s’hauria d’agradar; demano la mobilització de tothom, no només per assajar els castells que hem de treballar ara, sinó també per un futur molt immediat”. I ha afegit: “la prova del dos del diumenge és molt important , hem assolit molta qualitat però necessitem tantejar més el folre i les manilles per garantir l’estabilitat de tot plegat”.