.

Pelegrí, junt a Martí Barberà -a la dreta-, avui a Tarragona

El secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Maria Pelegrí, assegura que es van produir un seguit de trucades telefòniques per influir sobre militants d’Unió i convèncer-los de donar-se de baixa de la formació. Pelegrí s’ha referit aquest dilluns a la polèmica sortida del partit de prop d’un centenar de militants tarragonins i ha assegurat que alguns no n’eren membres “ni de fet ni de dret”. Pelegrí ha fet aquestes declaracions a Tarragona durant la tradicional trobada de Nadal, organitzada per la Intercomarcal d’Unió. El secretari general d’UDC també ha carregat contra el PP i li ha demanat que no vingui a a Catalunya fer campanya contra la consulta fins que l’hagi autoritzat.

Pelegrí, però, ha reiterat que alguns fins i tot mai havien arribat a ser militants, mentre uns altres portaven anys sense estar al corrent de les quotes, o bé no eren militants en actiu.

“Em consta que s’han fet trucades des de fa uns quants mesos instant que la gent es donés de baixa, però després de veure que molts els deien que no, han optat per abandonar ells el partit”, ha afirmat Pelegrí, el qual s’ha mostrat convençut que aquesta polèmica sortida de militants es pot donar per acabada.

En aquest sentit, el president de la Intercomarcal d’Unió a Tarragona, Martí Barberà, va més enllà i sospita que hi ha un rerefons darrere aquesta marxa de militants crítics. “S’ha volgut agafar protagonisme per altres opcions municipals que es volen agafar i en aquest sentit s’ha jugat amb Unió”, ha criticat Barberà.

“Del 2008 al 2010 la militància va créixer un 20% i sempre ha anat pujant, però els números no ens preocupen”, ha afegit Barberà, el qual ha puntualitzat, sobre les polèmiques baixes, que dues persones mai havien militat a Unió, mentre onze ja havien sortit de la formació i una cinquantena no estaven al corrent de pagar.

Així, segons Barberà, 27 militants són, “realment”, els militants que s’han donat de baixa de la formació demòcrata-cristiana, dels quals, una desena eren membres de l’executiu local de Xavier Franquet, excap local del partit a Tarragona. “Es van anar tancant i tancant, fins que es van quedar sols”, ha conclòs Barberà.

En el marc d’aquesta tradicional trobada de Nadal amb els periodistes de la demarcació, Pelegrí també ha opinat sobre una entrada d’ERC al Govern. El secretari general d’Unió ha recordat que CiU ja ho va proposar en la constitució de l’actual Govern, ara fa un any, i ha deixat la pilota sobre la teulada dels republicans.

/* JS para menú plegable móvil Divi */