.

El candidat del PSOE Pedro Sánchez votant en un col·legi electoral a Pozuelo de Alarcón. Foto: PSOE

El candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, espera que aquesta jornada electoral sigui “tranquil·la” i els espanyols emetin un “missatge molt clar” i hi hagi “una majoria parlamentària suficientment àmplia que permeti quatre anys d’estabilitat on puguem abordar els grans avenços que necessita el país en justícia social, concòrdia nacional o neteja política”. “Destijo que sigui una jornada de portes obertes al futur d’Espanya”, ha dit Sánchez.

Segons el líder del PSO”, Espanya té una democràcia de “gran qualitat” i cal un “missatge molt clar sobre quina Espanya volem” i articular una majoria “per a un govern estable” que “miri al futur”. Ha fet aquestes declaracions després de votar al centre cultural Voltuno de Pozuelo de Alarcón a les 9.15h. Sánchez passarà el matí amb la família i es desplaçarà a la tarda al carrer Ferraz per seguir el recompte.

El president del PP, Pablo Casado, votant a les eleccions. Foto: David Mudarra / PP

Pablo Casado: ‘Les eleccions més decisives’

D’altra banda, el president del PP, Pablo Casado, ha demanat als electors que votin “units” la millor opció que “garanteixi el futur d’Espanya” i que ho facin “amb cap”. Casado ha desitjat que el resultat de les eleccions espanyoles permeti la formació “d’un govern estable per evitar la successió d’eleccions i legislatures fallides dels últims dos anys” i ha fet una crida a la “màxima participació”.

Segons Casado, aquestes “són les eleccions més decisives per al futur d’Espanya” en la història de la democràcia. “Votem units i junts”, ha demanat Casado, que ha dit que votar “és el major acte de confiança de la democràcia” perquè es tria qui condicionarà “el futur dels teus”. El president dels populars ha confiat que els espanyols estaran “a l’alçada de les circumstàncies i aconseguiran triar el millor”. “Espero que puguem celebrar uns bons resultats”, ha dit. Casado ha fet les declaracions després de votar a les 12 h al col·legi Nuestra Señora del Pilar, al barri de Salamanca de Madrid.

Pablo Iglesias, durant un míting de campanya. Foto: ACN

Pablo Iglesias espera una alta participació

El candidat de Podem a la presidència del govern espanyol, Pablo Iglesias, s’ha mostrat esperançat aquest diumenge que la participació a les eleccions serà “molt alta”. “La meva sensació és que a Espanya hi ha una àmplia majoria progressista i quan hi ha participacions altes queda demostrat de manera clara”, ha dit. Segons Iglesias ara “cal esperar unes quantes hores en què els espanyols han de parlar”.

Avui. ha dit, és un dia “bonic i especial” en què pot votar “al col·legi públic al que volem que estudiïn els nostres fills” i on cal “recordar l’important que és l’educació pública per la democràcia i la necessitat de protegir-la”. Ha fet aquestes manifestacions després de votar a les 9.45h a Galapagar, a Madrid. Iglesias procurarà ara passar el dia en família abans de seguir la nit electoral al Teatro Goya de Madrid amb la seva formació.

Albert Rivera, diposita el seu vot en un col·legi electoral a L’Hospitalet de Llobregat. Foto: ACN

Albert Rivera: ‘Impedir que segueixin governant els de sempre’

Al seu torn, el candidat de Ciutadans a la presidència del govern espanyol, Albert Rivera, assegura que “sens dubte” aquesta nit obriran “una nova etapa política a Espanya”. “Enterrarem 40 anys de nacionalismes i obrirem una era d’una Espanya forta i unida”, ha afirmat des de les portes del col·legi electoral on ha votat, a l’Hospitalet de Llobregat.

En una breu atenció als mitjans després de dipositar el vot, Rivera ha apel·lat els catalans perquè vagin a votar i impedeixin que segueixin “els de sempre” governant. El líder de la formació taronja ha fet una crida, concretament, a la gent que va votar Cs el 21-D a Catalunya. “Els demano que vagin a votar amb les mateixes ganes per una Espanya que segueixi unida i ningú ens pugui separar”, ha apuntat.