.

Ortega, al voltant de la meitat de la cursa, a Rambla Nova

Pedro Ortega, del Club Atletisme Tarragona, ha guanyat la Marató Costa Daurada Tarragona 2017 que s’ha disputat aquest matí a la ciutat i on hi han prs part més de mil corredors. La primera dona a entrar a meta ha estat Mireia Sosa,del Runnersworld.

El segon classificat ha estat Hugo Figueras, de Cervera, que justament va ser el guanyador l’any passat, i el tercer lloc ha estat per Fernando Torres, també del Runners.

Un grup de corredors de la Marató tarragonina

Ortega ha començat la cursa de forma prudent, mantenint-se en els primers kilòmetres en el grup capdavanter, integrat pels atletes favorits per a emportar-se la prova, com eren Hugo Figueras (Cervera), Ferran De Torres (Runners Tarragona) i Raül Torralba (CN Tarraco).

L’atleta tarragoní no s’ha immutat quan ha vist que Figueras agafava uns metres d’avantatge sobre el grup. Figueras ha assolit un avantatge d’uns 100 metres al kilòmetre 17, avantatge que es mantenia al pas per la mitja Marató.

Després del pas per la Rambla Nova es desencadenava la batalla. Ortega aprofitava la seva millor cadència en les baixades per atrapar Figueras i rodar uns kilòmetres plegats.

Però en el kilòmetre 28, veient que Figueras passava per un mal moment, Ortega feia un canvi de ritme que l’ha permès despegar-se i marxar en solitari cap a la victòria. La distància s’ha anat ampliant poc a poc, fins a arribar al minut a la línia d’arribada.

En els darrers kilòmetres el cansanci feia acte de presència en tots els corredors, i Ortega no era aliè a aquesta sensació, però la gran animació en el pas per contrameta han fet que accelerés i acabés els dos darrers kilòmetres amb uns parcials 30 segons millors que en els kilòmetres anteriors, per acabar imposant-se amb un temps de 2hores 38 minuts i 13 segons. Figueras era segon amb 2h39m16s i tercer Ferran De Torres (2h 39m 58s).

Per la seva banda, Joan Blanco completava la cursa amb un magnífic temps de 3h 7 minuts i 37 segons, amb un ampli marge de més de 8 minuts sobre el segon classificat de la categoria.

La cursa ha tret al carrer uns 1.100 inscrits. Hi ha pres part 240 atletes de la demarcació de Tarragona i 22 estrangers. A més, s’han mobilitzar més de 340 efectius humans entre policia portuària, Urbana i Mossos, Voluntaris de Tarragona 2017 i personal sanitari. Per primera vegada s’ha dut a terme una iniciativa pionera a les Maratons. Dos metges han fer el recorregut amb una motxilla amb desfibril·ladors.

Dos corredors, donant-se ajuda mútua

A banda del circuit de 42 quilòmetres, n’hi ha hagut un altre de 10 que, a l’alçada de la platja del Miracle s’ha desviat per completar l’itinerari més curt. L’organització ha distribuït entre els participants 10 mil botelles d’aigua, 3.500 peces de fruita, 60 quilos de fruits secs i 18 de llaminadures.

Un altre moment de la cursa

L'arribada de Pedro Ortega a la meta

...I l'arribada de Mireia

Seguiu la classificació en aquest enllaç.

La classificació per categories, en aquest enllaç.

El nombre de participants per clubs, en aquest enllaç.

/* JS para menú plegable móvil Divi */