.

El portaveu municipal d'ERC, Pau Ricomà

El portaveu municipal d’ERC, Pau Ricomà

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Tarragona Pau Ricomà alerta de la necessitat de reconsiderar l’anomenat bypass de Tarragona-Altafulla per l’elevat cost ambiental que comportaria sobre l’Anella Verda i proposa que s’estudiïn possibles alternatives. ‘La hipòtesi amb que es treballa del bypass de Tarragona-Altafulla, implicaria elevar un viaducte entre la Móra i Ferran que alteraria el paisatge de l’Anella Verda i tindria un fort impacte sobre el Mèdol, el bosc de la marquesa i l’espai d’interès natural del Gaià’, alerta Ricomà.

El líder republicà afirma que ‘creiem que és important fer un bypass que permeti reduir al màxim el temps de connexió ferroviària amb Barcelona però no a qualsevol preu’. En aquest sentit, Pau Ricomà destaca que ‘a l’impacte ambiental del bypass Altafulla-Tarragona se li suma el cost econòmic i temporal que comportaria aquesta solució’ i remarca que ‘sabem que existeixen alternatives que poden aconseguir el mateix objectiu sense uns costos tan elevats’.

Des d’ERC aposten per ‘buscar una solució consensuada a nivell territorial que no comporti una agressió a l’Anella Verda i l’entorn del Gaià’ i destaquen que ‘ja existeixen informes que plantegen alternatives, com l’enllaç de l’Arboç que optimitza millor la perspectiva econòmica, ambiental i temporal’.

Esquerra portarà aquest debat al plenari d’aquest dimecres ‘amb l’objectiu de fer arribar aquesta proposta a la taula de negociació dels alcaldes del Camp de Tarragona, la Generalitat i el Ministeri de Foment. ‘Creiem que des de Tarragona hem de tenir clar que l’Anella Verda té un valor natural incalculable i que s’han de buscar alternatives que garanteixin la protecció d’aquest espai tarragoní tan singular’, afirma Pau Ricomà.

La moció dels republicans fa també especial èmfasi en ‘la necessitat d’adoptar un compromís de ciutat de protegir l’Anella Verda de qualsevol tipus de depredació derivada d’operacions urbanístiques o infraestructures que no generin un consens de ciutat’.