.

Durant l’acte d’inauguració, l’alcalde, Pau Ricomà, ha manifestat que “la intervenció a Icomar marca el camí de la transformacio de la N-340 i de la dignificació dels barris de Ponent”. Foto: Ajuntament

El passat 12 d’abril s’iniciaven a Icomar les obres de construcció d’una nova rotonda per millorar la mobilitat i l’entorn del barri d’Icomar. Finalment, després de set mesos de treballs, aquest dijous ha entrat en funcionament l’element que ha de servir per accedir a Tarragona i al barri d’Icomar de forma més fluïda, alleugerint les incidències de trànsit que generava la confluència de la N-340A i la N-340B. La rotonda millora també l’accés al Port i al Polígon Francolí, on s’ubicaran les futures instal·lacions de Bricomart. L’obra ha tingut un cost de 1.200.000€.

Durant l’acte d’inauguració amb el veïnat del barri tarragoní, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha manifestat que “la intervenció a Icomar marca el camí de la transformacio de la N-340 i de la dignificació dels barris de Ponent. Aquesta intervenció és la punta de llança de la transformació de la ciutat”. “Recosir i cohesionar Tarragona per Ponent és una prioritat absoluta d’aquest equip de govern i el que veiem avui n’és una mostra efectiva i palpable”. L’alcalde Ricomà també ha volgut agrair la col·laboració de l’Associació de Veïns d’Icomar i en concret del seu president, Josep Bernat, i dels responsables de l’empresa Bricomart. El director de desenvolupament i expansió, José Manuel Herreras, ha remarcat que aquesta actuació “és un exemple de la col·laboració entre empresa privada i l’administració per fer que a la ciutat es pugui viure millor”.

Per la seva banda, el conseller de Territori i Mobilitat de l’Ajuntament, Xavier Puig, ha explicat que les obres també han servit per millorar totes les xarxes dels serveis municipals d’abastament, enllumenat, pluvials, reg i semaforització i per projectar parades de BUS de l’EMT més ben condicionades en tots dos sentits de circulació.

“Amb aquesta actuació -ha afegit- i especialment amb l’amplicació de les voreres, el nou carril bici i els nous passos de vianants, hem convertit una carretera en una avinguda on hi cap tothom: s’ha produït una autèntica urbanització de l’espai humanitzant-lo i fent-lo més amable i segur”. Puig ha recordat, d’altra banda, que la intervenció s’ha fet “en diàleg constant amb el veïnat, de manera que les seves reivindicacions s’han escoltat i finalment s’han incorporat al projecte”.

La glorieta té un radi interior de 16,5 metres i exterior de 25 metres. L’obra s’ha realitzat en dues fases per permetre en tot moment la circulació en ambdós sentits de circulació, entrada i sortida, al centre de Tarragona. durant tota la durada de l’obra s’han instal·lat semàfors provisionals i encebrejats pintats, a tots dos extrems, per permetre la permeabilitat de vianants entre el costat d’Icomar i el costat del Polígon Francolí.

L’àmbit de l’obra afecta aproximadament 16.500 m2, dels quals uns 9.500 m2 han estat de renovació del ferm existent, 5.000 m2 de renovació i ampliació de voreres (totes de més de 2 metres d’amplada), 1.000 m2 d’àrees verdes amb plantacions i 900 metres lineals de nou carril bici amb doble sentit de circulació.

Redacció