.

Ara ja fa trenta dies que de manera sorpresiva se’ns va presentar a aprovació del ple municipal una proposta de gestió de l’Anella Mediterrània. Es va fer per la via d’urgència, sense passar per cap comissió informativa ni cap junta de portaveus. Malgrat no tenir cap informe de viabilitat, és a dir malgrat que els responsables tècnics de la casa no han pogut fer el preceptiu informe que ens digui si podem afrontar econòmicament o no el compromís que se’ns proposa, amb els vots del PSC-PP-Unió i C’s es tira endavant. Ara està en exposició pública, fins el 4 de setembre.

A ningú escapa que des del minut zero el nostre grup municipal, ERC-MES-MDC, ens hem oposat frontalment a aquesta tramitació plena d’irregularitats. Però el problema no és només una qüestió de procediment; el problema més greu és que a una empresa se li cedeix la gestió d’uns equipaments públics, durant 40 anys i a més els ciutadans de Tarragona li haurem de pagar uns diners que no tenim, o que en qualsevol cas necessitem per moltes altres coses.

El més revelador és l’opacitat amb que el govern Ballesteros porta aquest tema. Una mena de llei de silenci. Com menys se´n parli, millor, li deuen haver aconsellat. Però, senyor alcalde, que els ciutadans de Tarragona haguem de pagar 152 milions d’euros en 40 anys, per una cosa que no necessitem, es mereix un debat públic i seré. Estem parlant del cost de cinc bunyols com el del pàrquing Jaume I.

Pau Ricomà és portaveu d’ERC-MES-MDC a l’Ajuntament de Tarragona

Pau Ricomà és
portaveu d’ERC-MES-MDC a l’Ajuntament de Tarragona

Segur que la gestió de l’Anella Mediterrània té el seu grau de complexitat, però de veritat que no han avaluat altres possibilitats? Tan sapastres són que, a 11 mesos de l’esdeveniment, ningú de l’equip que s’emporta 1 milió d’euros l’any ha estudiat el model de gestió dels equipaments després dels Jocs del 2017? Per què si s’inclinen per una gestió privada o mixta no convoquen un concurs públic amb uns requisits definits per l’Ajuntament i, en canvi, fan seves les condicions d’una empresa de Madrid, que són absolutament inabastables?

Tot això no s’aguanta per enlloc i vostè, senyor alcalde, sap que no està fent allò que és correcte. Vostè, que va assegurar en un ple que els Jocs no portarien cap nou deute a Tarragona, no pot hipotecar d’aquesta manera les futures generacions de tarragonins. I no estem discutint sobre legalitat o il·legalitat, estem discutint sobre ètica i sobre les necessitats de les persones.

Potser som naltros els que estem equivocats, que no hem entès la proposta. En tot cas, l’emplaço a debatre-ho, amb el projecte sobre la taula i amb la ciutadania al davant. Si no és capaç de defendre el seu projecte més valdria que l’enterrés.

Pau Ricomà
Portaveu d’ERC-MES-MDC a l’Ajuntament de Tarragona