.

Pau Ricomà és portaveu d’ERC-MES-MDC a l’Ajuntament de Tarragona

El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, denuncia que “el pla d’accessibilitat de Tarragona segueix al calaix per desídia del PSC”.  Pel portaveu republicà “és prioritari dissenyar una ciutat amable i lliure de barreres que faciliti la mobilitat de tothom, des de persones grans amb dificultats per caminar fins a persones que pateixen qualsevol tipus de discapacitat”.  Ricomà lamenta la inacció de l’equip de govern un any i mig després que el plenari aprovés una moció d’ERC per l’elaboració del pla d’accessibilitat. “Els socialistes són incapaços de complir el que ells mateixos han promès en reiterades ocasions. No s’entén la seva manca de sensibilitat amb un problema que afecta el dia a dia de molta gent. Parlem d’un fet tant quotidià com poder pujar una vorera o creuar un pas de vianants amb total seguretat”.

En aquest sentit, Ricomà recorda que el PSC va votar en contra de la moció d’ERC al·legant que ja s’estava elaborant el pla i que estaria enllestit a finals del 2017. “Malauradament, seguim sense fer cap pas en ferm per fer-ho realitat. Reiterem que és prioritari desenvolupar un pla global que permeti fer una ciutat amable i accessible per tothom”. Des d’ERC recorden que aquesta reivindicació fa anys que està sobre la taula dels socialistes: “Entitats com ‘Tarragona sense barreres’ porten anys escoltant les promeses de Begoña Floria. Si tirem d’hemeroteca veurem que ja al 2014 Floria prometia un pla que encara no s’ha desenvolupat”, explica Ricomà.

Des d’ERC insten l’equip de govern a dotar de pressupost el Pla d’Accessibilitat per a que sigui una realitat al 2018. “No podem acceptar de cap manera que es segueixi dilatant en el temps l’elaboració del Pla. No ens conformem amb petites intervencions inconnexes, volem una actuació global”, conclou Ricomà.