.

El candidat d’ERC-mes a l’alcaldia de Tarragona qualifica de vergonyós que es dediqui només un 1% del pressupost municipal a Cultura, Patrimoni i Festes

El candidat d’ERC-mes a l’alcaldia de Tarragona qualifica de vergonyós que es dediqui només un 1% del pressupost municipal a Cultura, Patrimoni i Festes

El candidat d’ERC-MES a l’alcaldia de Tarragona Pau Ricomà vol que la cultura i el patrimoni es tractin com “dos eixos importantíssims per la ciutat” i que deixin de veure’s com una càrrega. “Destinem a cultura, patrimoni i festes poc més de l’1% del pressupost municipal, és una vergonya”, carrega Ricomà contra l’equip de Ballesteros.

L’alcaldable d’ERC remarca que “el patrimoni és un element diferencial de Tarragona i, mentre Ballesteros ho veu com una càrrega, nosaltres estem convençuts que s’ha de potenciar com a recurs educatiu, d’autoestima de ciutat, històric i també econòmic com a motor d’atracció del turisme”. Pau Ricomà apunta a “la necessitat d’invertir més en el manteniment del nostre patrimoni” tot recordant els constants ensurts que han patit diversos monuments romans darrerament,  i “establir estratègies de divulgació i difusió per donar a conèixer el riquíssim patrimoni de Tarragona”.

En la vessant cultural, Pau Ricomà apunta que “ volem fer de la cultura un eix de transformació de Tarragona, després de 40 anys en que la cultura ha sigut anecdòtica en aquesta ciutat”. El candidat d’ERC-MES anuncia que “impulsarem un pla estratègic de cultura que impliqui tots els partits i tota la ciutadania i que vagi molt més enllà dels gustos i les dèries del regidor de torn”.
Per Ricomà, “l’objectiu d’aquest pla és garantir la igualtat d’oportunitats i el benestar personal”  i alhora “potenciar el sector professional cultural, connectant els nostres creadors amb els mercats culturals d’arreu del país, fent xarxa”. Per Ricomà “és necessari promoure un estudi de públics, promocionar millor els festival propis i solucionar el dèficit que patim actualment en la difusió de la nostra cultura”.
 El candidat d’ERC-MES anuncia també “beques, ajuts i concursos amb criteris i bases objectives per fer aflorar el talent que existeix a Tarragona”. En aquest sentit aposta també per “ajudes directes a entitats sense ànim de lucre que contractin artistes i creadors locals amb una subvenció del 50% del cost de l’actuació”.
Pel que fa als equipaments culturals, Ricomà anuncia que “cal revertir el dèficit d’inversió en equipaments i millorar l’estat lamentable dels teatres” i destaca que “cal impulsar el pla de biblioteques que Ballesteros ha deixat al calaix”. Els republicans volen també “convertir els centres cívics en centres culturals de proximitat on hi hagi programació estable, incloent el Banc d’Espanya dins aquesta xarxa de centres cívics”. Pau Ricomà vol que “la cultura no passi únicament en un lloc concret sinó que arribi a cada racó de Tarragona”