.

Pau Ricomà i Xavier Puig, avui

Pau Ricomà ha convocat avui a la premsa per presentar el seu compromís amb la gent gran, ja que Esquerra “és amiga, però amiga de veritat de la gent gran”, afirma. Segons Ricomà, a Esquerra Republicana pensen que “la gent gran aporta moltíssim a la ciutat, aporta experiència, saviesa i no oblidem que en moments difícils de crisi la gent gran ha sigut el suport de moltes famílies”. A més asseguren que la ciutat de Tarragona necessita un canvi, però un canvi on hi participin tots els ciutadans de totes les edats, de 20, 30, 70 i 80 anys; ” Nosaltres entenem que la gent gran té moltes ganes d’un canvi i ser partícips d’aquest canvi. Nosaltres fem possible que això sigui així i entenem per tant, que el seu paper també es molt important.

ERC incideix en donar valor a la necessitat i la voluntat de la gent gran per a què sigui activa i pugui desenvolupar la seva vida amb ofertes saludables, culturals, i també evidentment esportives, lúdiques, com es mereixen. A més, senyala l’important paper dels comerços de proximitat ‘aquells pels que tan lluitem per a què es mantinguin“, remarca, “volem identificar-los com segell d’amics de la gent gran, és a dir, que puguin fer ofertes i que els serveixin també de suport i cobreixin les seves necessitats.”

Volen fer una ciutat amigable també en el sentit de l’espai públic, que ara mateix és “molt poc amable amb la ciutat”. Tarragona té, segons Ricomà, necessitat de lavabos, cosa que reclamen molt la gent gran i que la gent d’altres generacions no és massa conscient. “Una persona gran necessita anar al lavabo amb més freqüència, també necessita bancs, i ombres“, assegura. També ha volgut nombrar l’accessibilitat bàsica, però obligatòria de Tarragona, una ciutat que “no té un pla d’accessibilitat i això és un inconvenient per a les persones que tenen la seva mobilitat reduïda”.

I per últim i no menys important, ERC vol posar en contacte una generació amb una altra. “La gent jove ha d’entendre què passa amb la gent gran, i ha de ser solidària, i ha de conviure, i també ha d’aprendre de què pensa la gent gran“. Per això hi ha programes molt interessants, com el ‘viure i conviure que es fa en altres llocs que tracta de compartir habitatge gent jove que ho necessita i gent gran que en té “i que fa la vida en comú entre persones joves i grans, això funciona molt bé i es creen llaços d’amistat molt interessants”, senyala. També a volgut nombrar el programa que es duu a terme a Amposta, un municipi governat per Esquerra Republicana, que s’anomena ‘Bon dia, com estem?’ en que estudiants joves truquen setmanalment a una persona gran que viu sola i s’interessen per ella. “D’aquesta manera, s’estableix un contacte amb motiu sentimental però a més a més, des d’aquí es poden detectar problemàtiques que si ningú estigués en contacte amb ells no es detectarien“, explica. El programa aconsegueix que voluntaris, serveis socials i ajuntament ajudin en la mateixa línia a la gent gran.

Hi ha un altre problema que afecta al subsector de gent molt gran. I és que, malauradament, hi ha situacions invisibilitzades de maltractament i marginalitat. Per això, ERC defensa que convé fer polítiques comunitàries i que la lluita contra el maltractament es pugui portar a terme. Pau Ricomà assegura que el protocol de maltractament de la gent gran, no s’ha portat a terme abans perquè tot i ser presentat per ells fa quasi gairebé dos anys, i ser aprovat, no s’ha portat a terme ni un sol moviment.

Per últim i fent al·lusions als pactes que Ballesteros assegura que acordaran amb Comú Podem, la Cup i Junts per Tarragona, Pau Ricomà es defensa dient:

“Es molt divertit perque tothom parla dels pactes que farà tothom amb Esquerra. És a dir, tothom, parla de que Esquerra pactarà amb els altres. Mira, si hi ha alguna cosa clara, és que Ballesteros va triar com a soci de govern al Partit Popular. Ballesteros anirà a aquestes eleccions amb el Partit Popular i tothom té molt clar que si PSC, Ciutadans i PP sumen, Ballesteros vol fer govern amb ells. Està claríssim i tothom ho sap.

Soraya Rodríguez Barrios