.

El candidat d'ERC-MES reivindica la importància del comerç de proximitat per tenir una ciutat viva i dinàmica

El candidat d’ERC-MES reivindica la importància del comerç de proximitat per tenir una ciutat viva i dinàmica

Pau Ricomà es mostra convençut que «el centre de Tarragona ha de recuperar el pols del comerç de proximitat, perquè és economia, cohesió social, seguretat i vida als carrers». El candidat d’ERC a l’alcaldia ha citat els mitjans de comunicació al carrer Comte de Rius, «un espai de vianants i cèntric on podem comptar fins a 11 locals buits». L’alcaldable republicà aposta per «implementar un pla d’usos per a les diferents àrees de la ciutat per establir un equilibri entre l’oferta i la demanda i recuperar els eixos comercials que s’han anat perdent els darrers anys».
Pau Ricomà anuncia també la creació de «l’Oficina de Comerç, que ha de servir com a observatori i difusor de les millors pràctiques comercials i promoure accions col·laboratives entre comerços i formació i assessorament per posar-se al dia davant els nous reptes i competidors». Ricomà assenyala la competència de les grans superfície i la irrupció del comerç digital com a elements a tenir en compte a l’hora de crear estratègies que puguin reflotar el comerç de proximitat.
El candidat d’ERC-MES a l’alcaldia assenyala també «la necessitat d’actuar urbanísticament per donar l’impuls necessari al comerç de proximitat». Ricomà aposta per estendre l’illa de vianants des de l’entorn de Plaça Corsini per revitalitzar l’eix comercial des de la Rambla, Unió, Apodaca i fins al barri del Port. El candidat republicà afirma però que «no n’hi ha prou amb fer una zona de vianants, ha d’anar acompanyat de polítiques efectives de dinamització i d’un creixement urbanístic que no buidi més el centre». En aquest sentit, Pau Ricomà apunta «als partits que s’omplen la boca defensant el petit comerç però després aposten per grans plans parcials als extrems de la ciutat que debilitarien encara més el centre». L’alcaldable d’ERC-MES es mostra crític també «amb els que defensen la liberalització dels horaris comercials que només beneficia els interessos de les grans superfícies».
Pau Ricomà ha remarcat que «el teixit comercial ha de tenir un paper principal en la governança de la ciutat i ho facilitarem amb la creació dels Consells de Districte». El candidat d’ERC a l’alcaldia defensa que «volem revertir la decadència de Tarragona amb la implicació de tots els agents de la ciutat, perquè volem una ciutat amb rumb, organitzada des del carrer, des de la base, i el comerç és un actor principal pel canvi que Tarragona necessita».