.

Mònica Alabart i Pau Ricomà.

Mònica Alabart i Pau Ricomà.

Satisfet i alleujat. Així s’ha mostrat l’alcaldable d’ERC a Tarragona, Pau Ricomà, davant dels mitjans de premsa per valorar la seva desimputació en el cas de Caixa Tarragona. Tal i com es va conèixer aquest dimarts, el jutge ha decidit retirar la imputació a Ricomà, juntament amb els consellers que no van avalar en el seu dia els elevats sous als directius.

Ricomà ha repassat l’evolució judicial del cas, una instrucció en la qual s’ha sentit “tranquil en tot moment” i la qual, assegura, “m’ha donat forces i no m’afectarà en el camí a l’alcaldia”. L’alcaldable per ERC ha subratllat que “no només comparteixo l’alarma social pels alts sous sinó que, des del comitè d’empresa, vaig denunciar-ho tant en circulars internes com a través dels mitjans de comunicació”. És més, Ricomà ha exposat que “en cap moment” ningú de dins l’entitat li ha preguntat pel cas “perquè sabien del meu posicionament”.

Per damunt de tot, al llarg d’aquest periple judicial, Ricomà ha volgut expressar el seu agraïment tant als companys de feina com de partit que “sempre han cregut en mi”. Concretament, entre totes les mostres de suport rebudes, Ricomà ha destacat el Whatsapp rebut pel president d’ERC, Oriol Junqueras, ratificant-li la confiança: “Estem contents per la decisió del jutge però ja sabíem que acabaria així”, ha parafrasejat Ricomà.

D’ara endavant, el jutge es reserva el dret de citar Ricomà i la resta dels ‘desimputats’ pel cas Caixa Tarragona, encara que en condició de testimoni. Ricomà s’ha mostrat igualment disposat a col·laborar amb la justícia però no ha volgut aventurar-se en com acabarar el procés.

Joan Marc Salvat