.

Pascal Comelade i Pau Riba seran protagonistes al Morell

Pascal Comelade i Pau Riba seran protagonistes al Morell

El 18 de gener es donarà per oberta la nova programació cultural del Teatre-Auditori del Centre Cultural que durant el primer semestre de l’any portarà teatre, música, dansa i cinema al Morell. La nova programació està pensada per a que pugui satisfer tot tipus de públic i de totes les edats i a un preu popular que sigui assequible per a tothom. Entre els espectacles que s’han programat aquest mes de gener es podrà veure la darrera obra de teatre de la companyia reusenca Tebac Teatre, Terra Baixa, i el nou espectacle de teatre de varietats de Las Divinas, Paradís.

Fins el mes de juny a la llista se sumarà, entre altres, la pre-estrena del nou espectacle de Pau Riba i Pascal Comelade, Mosques de Colors, l’obra El Rei Borni, una comèdia negra de Marc Crehuet, música clàssica amb la Liverpool String Quartet, Vinyes en Concert, la darrera i última obra de teatre protagonitzada per l’actriu Montserrat Carulla, Iaia i l’obra Els guapos són els raros.

Terra Baixa, de Tebac

Terra Baixa d’Àngel Guimerà, un text escrit a finals del segle XIX. Una obra clàssica que es troba per sobre les estètiques de moda i no hi ha cap mena de dubte que en Manelic, la Marta, l’amo Sebastià, Xeixa i els germans Perdigons no han passat a la història.

Paradís! és el quart espectacle de Divinas. Una nova proposta on les tres artistes s’endinsen en la música ibèrica i llatina de la primera meitat del s.XX. En aquesta ocasió interpretaran cançons en català i castellà, de gèneres com el cuplet, la copla o el pasdoble, i temes tan coneguts com Volver, La Bien Pagá, Francisco Alegre, Remena nena, La Tarara …, fins un total de 23 cançons.

Pau Riba i Pascal Comelade són dos dels artistes més inclassificables i polifacètics de la música en català que ara ens presenten Mosques de Colors, el seu primer disc en comú. El suggeridor títol és també el d’una de les cançons que l’integren. I que n’inclou deu d’inèdites (lletres i melodies: Pau / músiques: Pascal), i una sola versió: la de Taxista, que va donar títol a l’EP amb el qual Pau Riba va debutar al món discogràfic.

El Rei Borni. Preguntar-se si un antiavalots se sent culpable després d’apallissar a uns quants manifestants pot semblar bastant ingenu, però a la gent que no treballem amb porres i pistoles no deixa de xocar-nos aquesta professió. Què fa aquest personatge quan arriba a casa, després d’una intervenció? Comenta la feina amb la seva dona, tot sopant?

Liverpool String Quartet. En la seva Sisena Gira pels Països Catalans, amb més de vint concerts realitzats en dos anys al Principat de Catalunya, País Valencià i Illes Balears, el Liverpool String Quartet presenta un programa amb el Pianista Kiev Portella interpretant Chopin a la primera part i un recull de música de cinema en la segona . Aquest programa es combina amb l’oferta amb al públic assistent, d’un tast de vins que vol fer les delícies del paladar de l’audiència, com la música ho fa de l’oïda, en un combinat màgic i únic.

Iaia. El Josep, jove i aturat, viu al piset de la seva àvia, que el manté. Una nit coneix la Sílvia (una nena de casa bona) i la convida al pis. L’àvia els interromp i, des d’aquest moment, es creen una sèrie de confusions i malfiances entre la parella, potenciades pel caràcter tafaner i mudable de l’àvia que, a més, és addicta a l’orxata, les noves tecnologies i el xat.

Els Guapos són els raros. “Els guapos són els raros” és la història del Toni, el Bernat i en Marcel. Una comèdia que ens parla de l’èxit i del fracàs, de l’ambició, de les cares de la fama, de com la televisió i els grans esdeveniments mediàtics ens han modificat i ens modifiquen, però també parla de la crueltat de la nostra societat jerarquitzada des del moment en que naixem. El nom que et posen els pares, el color dels cabells o la forma del teu nas poden decidir en quin sac et posen a l’escola: els “guays” o els “nerds”. Però per què és així?