.

Patxi López, junt a Alfredo Clúa i part de la resta de membres de la candidatura. Foto: Tots21

El candidat socialista a l’Alcaldia de Cambrils, Alfredo Clúa, ha rebut aquest dilluns el suport d’un dels pesos pesants del PSOE, Patxi López, portaveu del Grup Socialista al Congrés dels Diputats, que ha realitzat una visita a Cambrils amb aquest motiu. No és menyspreable el suport d’un dels líders socialistes espanyols a una formació i un electorat que sempre bascula entre el socialisme català i l’espanyol i que sol agrair aquests suports.

Clúa ho ha reflectit davant la premsa: “És molt important aquest suport que ens dona el Patxi, una persona que ha estat lehendakari i que és portaveu del PSOE al Congrés, un home que transmet els missatges a peu pla”. López s’ha interessat especialment per les inquietuds del món de la pesca i ha departit amb els pescadors: “Patxi López ens dirigirà per Madrid per saber on hem de trucar per demanar ajudes al sector”, ha destacat Clúa.

Patxi López, acompanyat de Clúa i de diversos membres de la llista, ha començat la seva visita justament a la Confraria de Pescadors de Cambrils, acompanyat pel president de la confraria, Siscu Gil, i el vicepresident, Joaquim Porro. Durant la seva estada, ha tingut l’oportunitat de pujar a una barca d’arrossegament, que actualment es troba amarrada al port a causa de la veda pesquera per conèixer de prop la feina diària dels pescadors i comprendre les seves necessitats i reptes.

‘Serà el proper alcalde de Cambrils’

López s’ha mostrat “convençut” que Clúa serà “el proper alcalde de Cambrils”. Els socialistes estan constatant arreu “una enorme mobilització i motivació de la gent que se’ns acosta i que ens reconeix com que som els que tenim alcaldes que obren els ajuntaments als veïns, que fan política de justícia social”, que es començà a construir fa anys “des de la política local”. Aquest acostament no es notava des de feia temps i especialment a Catalunya, “perquè no és el mateix venir ara aquí que fer-ho fa cinc anys”. López atribueix als socialistes el refredament polític i social viscut els darrers anys a Catalunya amb la fi del procés.

El portaveu socialista vaticina “un gran resultat” del PSC a les comarques de Tarragona. “És la cinquena vegada que vinc a Catalunya i això es palpa, hi ha un corrent subterrani que no apareix a les enquestes i que és el que et dona la victòria a les eleccions”.

Posteriorment, el portaveu del Grup Socialista al Congrés dels Diputats i Alfredo Clúa, junt amb altres membres de la candidatura municipal socialista han recorregut els carrers de Cambrils, saludant diverses persones i escoltant les seves inquietuds.

La visita ha culminat a la Rambla Jaume I, on es troba l’escultura que s’està construint dedicada a la posidònia, dissenyada per David Callau.

Alfredo Clúa ha destacat el compromís de Cambrils amb la sostenibilitat, i ha detallat que s’està treballant en un projecte al voltant de “Viu la posidònia” per crear productes turístics concrets, construint un producte comercialitzable per part dels operadors, atractiu tant per la ciutadania com pel turisme, diferenciador, d’alt valor afegit ambiental, integrable en els programes de màrqueting d’agents turístics locals i que associï a la marca turística de les tres ciutats valors com ‘eco’, ‘natural’, ‘sostenible’ i ‘singular’. Entre ells, la instal·lació de cartellera informativa a les platges, campanyes entre la població o l’abalisament de zones amb presència de posidònia són altres accions previstes en el full de ruta del projecte, que aniran implementant-se.

J. Garcia