.

 

El Museu d’Història de Tarragona engega un nou cicle de visites guiades amb el nom “Històries Amagades de Tarragona” que té com a objectiu explicar fets i indrets poc coneguts de la història de la ciutat. S’han programat set visites monogràfiques, una cada mes des del novembre fins a l’abril, amb especialistes que guiaran als participants per reviure moments del passat tarragoní.

La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, ha explicat que “a Tarragona tenim un gran llegat romà que s’ha convertit en el principal protagonista de la nostra història, però també compta amb indrets i fets del nostre passat menys coneguts i des de la conselleria de Patrimoni hem impulsat aquest cicle per donar-los a conèixer a través d’activitats pensades des d’una vessant vivencial i divulgativa, per recórrer i descobrir els fets allà on van succeir”.

El format serà el de visites guiades per un expert en la matèria que tindran lloc un diumenge al mes a les 11 h del matí i es desenvoluparan en grups de màxim 27 persones. La primera es durà a terme el pròxim diumenge dia 12 i porta per títol “Un passeig per la Tarragona medieval: espais de poder i de conflicte” a càrrec d’Esther Lozano i Marta Serrano de la Universitat Rovira i Virgili.

Seguir el passos de Dalí en la seva visita a Tarragona, conèixer la història de la muralla de la ciutat, descobrir el port i el comerç al barri marítim de la Marina establert a partir de l’any 1790, redescobrir el sarcòfag d’Hipòlit i l’estàtua d’August i observar la iconografia de la Casa Castellarnau són les propostes d’Històries Amagades fins al mes d’abril. El cicle s’allargarà durant tot l’any per donar a conèixer el ric patrimoni històric tarragoní.

Totes les propostes tenen un preu de 3 € i les entrades es poden adquirir a la web www.tarracoticket.com