.

Una imatge del partit d'avui disputat al Catllar

A 10 punts de l’ascens i a 11 del descens directe. El CE El Catllar ha acabat la primera volta en vuitena posició, un resultat que molts haurien firmat abans de començar la lliga. Queden 14 punts per aconseguir la salvació virtual i, a partir d’aquí, hi haurà encara força partits per disfrutar i mirar de quedar el més amunt possible. Si l’equip mostra la intensitat i les ganes de guanyar que ha tingut avui, aquest moment no pot trigar a arribar. I és que, de fet, els primers vint minuts de partit han sigut dels millors que han fet els del Baix Gaià aquest curs.

Just quan es complien 60 segons del xiulet inicial hi ha hagut la primera aproximació dels locals, propiciada en part per la confusió de la defensa visitant, que ha hagut d’acabar traient una pilota que havia arribat amb poca força de la línia de gol.

Al 4′ hi ha hagut un altre avís, amb un xut des de fora de l’àrea de Pol (que avui ho ha intentat unes quantes vegades), així com al 10′, amb una internada de Miki que ha acabat fent un xut des de dins de l’àrea que el porter ha refusat als peus de Roldán, que no ha pogut connectar una rematada precisa.

I tan sols dos minuts més tard ha arribat la primera diana del matí: en una falta lateral, penjada a l’àrea, el refús l’ha aprofitat Imanol per fer un xut baix al segon pal que el porter no ha pogut aturar. Al 15′ la pilota tornaria a acabar al fons de la xarxa, però amb la jugada invalidada segons abans.

L’Almacelles fins llavors amb prou feines havia passat del mig del camp i tenia el partit força coll amunt, quan un potent xut de lluny ha representat el primer córner del partit i, coseqüentment, el gol de l’empat.

Un gol un pèl desafortunat, perquè el xut d’Óscar ha impactat amb un defensa, que ha canviat el curs de la pilota i ha fet que entrés pel cantó contrari d’on s’havia llançat Ródenas. Però el futbol és així i, al 31′ (deu minuts més tard), arribaria el segon de l’Almacelles.

Aquesta vegada de penal, executat magistralment pel veterà Xavi Garcia. La remuntada ha deixat tocat el Catllar, que no ha fet res més en el quart d’hora que quedava de la primera part. L’aproximació més bona ha estat dels visitants, al 38′, quan una centrada molt endimoniada per banda dreta ha obligat Ródenas a fer també una excel·lent sortida per tapar un xut perillós al segon pal.

Amb l’1-2 al descans

Amb l’1-2 s’ha arribat al descans, i també amb la sensació que un gol de penal dubtós i un altre fruit d’un rebot havien deslluït una estona de molt bon joc local. Però la segona part ha estat ben diferent, amb un Almacelles molt més posat al partit, probablement gràcies al resultat que hi havia al marcador. Amb tot, ha sigut el Catllar qui ha colpejat primer, altre cap mitjançant Imanol, aquesta vegada amb un gol excel·lent, probablement el millor del partit. Era el 8′ de la segona i la pilota, xutada des de molt lluny, entrava per l’escaire. Quedava temps més que suficient, doncs, perquè els d’Àngel Garcia s’emportessin un partit que se’ls havia complicat.

Però les coses encara s’havien de complicar més, perquè al minut 20 l’àrbitre assenyalava el segon penal del partit i expulsava per doble groga el local Jesús. Els tres punts semblava que s’allunyaven definitivament del Municipal de la Victòria, però el penal l’ha xutat altre cop Xavi Gràcia i aquest cop l’ha fallat. Així doncs, amb el marcador igualat, el Catllar volia emportar-se el matx perquè jugava davant de la seva afició i havia demostrat que tenia suficient futbol per fer-ho i l’Almacelles ja s’havia posat per davant al marcador i amb un home més se sentia obligat a anar a buscar la victòria.

I, conseqüentment, això vol dir prendre riscos i, per tant, gols. El primer d’avançar-se altre cop ha estat el conjunt lleidatà, en una jugada en què la fortuna no ha somrigut als locals. Ródenas ha sortit a buscar una pilota fora l’àrea, però Óscar l’ha recuperat abans que aquest tornés sota pals i, també des d’una distància considerable, ha col·locat la pilota de tal manera que Ionita, sobre la línia de gol, tampoc ha aconseguit refusar-la. I només cinc minuts més tard, a l’àltra àrea hi havia una jugada semblant, amb Imanol de protagonista, que ha fet el seu tercer gol del matí. Aquesta vegada, una indecisió entre defensa i porter a la frontal ha permès que l’extrem posés la cama per entremig i establís un 3-3 que ja seria definitiu.