.

L'arquitecte Jorge Batesteza

L’arquitecte Jorge Batesteza

El titular del jutjat número 3 de Reus ha acordat que la investigació de la peça separada número dos del cas Innova, que es trobava ja en fase de procediment abreujat prèvia a l’obertura del judici oral. torni a l’anterior estadi de diligències prèvies. El jutge estima així el recurs de la Fiscalia perquè l’Agència Tributària pugui presentar un nou informe sobre diverses factures per valor de 148.955 euros que l’empresa BATTS, de l’arquitecte de l’Hospital de Sant Joan, Jorge Batesteza, va cobrar a Innova i que la societat no hauria declarat a Hisenda. En aquest context, la interlocutòria argumenta que, malgrat els retards que acumula la instrucció, és necessari fer marxa enrere per possibilitar la investigació d’aquests cobraments i que l’administració tributària, que reconeix no haver comprovat les factures, pugui esclarir els fets.

La interlocutòria demana al funcionari de la Inspecció de l’Agència Tributària habilitat en la causa que elabori un nou informe sobre les anomalies fiscals detectades en l’atestat de febrer de 2015 en relació als pagaments rebuts per BATTS d’Innova arran les obres de construcció del centre hospitalari. Des del punt de vista processal, el jutge revoca la interlocutòria del passat 23 de juliol de 2015 per la qual iniciava els tràmits de procediment abreujat sense que aquesta decisió afecti el fons de les investigacions. Tant l’acusació popular d’Ara Reus com el mateix Ajuntament s’havien afegit al recurs de reforma presentat per Fiscalia, mentre que l’acusació popular de la CUP s’hi va oposar. De fet, el consistori va presentar el passat mes de setembre un escrit d’acusació en relació amb aquesta peça contra l’exdirector general d’Innova, Josep Prat, i Batesteza, que el jutge no va acceptar per haver-se formulat fora de temps.

D’altra banda, l’Ajuntament de Reus ha reaccionat respectant i valora positivament la decisió del jutge del Jutjat Instructor número 3 de Reus d’estimar el recurs de reforma contra l’auto del 23 de juliol de 2015 en la que es va determinar la continuació, per procediment abreujat, de la causa vinculada a la peça separada número 2 de l’anomenat “Cas Innova”. L’Ajuntament de Reus es es va adherir a aquest recurs com a acusació particular.

La decisió del jutge, comunicada aquest dimarts 22 de març, retorna les actuacions judicials a la fase de diligències prèvies i facilitarà, finalment, una vegada es torni a incoar el procediment abreujat, que el jutge accepti l’escrit de qualificació que l’Ajuntament va presentar en temps i forma, com sempre ha defensat, el passat 22 de setembre.