.

.

TOTS 21


La diputada socialista Núria Segú

El Govern català reconeix que l’activitat quirúrgica programada no garantida al Camp de Tarragona (és a dir, tota la que no afecta als 14 procediments considerats com a garantits) ha baixat un 5,4% entre el desembre de 2010 i el desembre de 2012 (en total s’han intervingut 742 persones menys). Els socialistes afirmen que “el més greu és que l’activitat quirúrgica d’urgències també s’ha reduït un 1.6% en aquest període”.

Segons una resposta del Govern a una pregunta del grup socialista, en conjunt, l’activitat quirúrgica a la demarcació en els dos primers anys de Govern de CiU baixa un 1,2% en relació a les darreres dades del Govern anterior, “el que suposa 548 intervencions menys, tan sols el repunt a l’alça de les operacions programades garantides eviten una caiguda de l’activitat encara major”.

“Les dades del mateix Departament parlen per sí mateixes i tiren per terra el balanç d’Alícia al país de les meravelles que ens intenta vendre el Govern de CiU i els socis d’ERC quan afirmen que retallen per tot arreu però que, de forma quasi màgica, es redueixen les llistes d’espera i s’augmenta l’activitat quirúrgica”, afirma la diputada Núria Segú. “Això no és així, l’activitat quirúrgica a la regió sanitària del Camp de Tarragona ha baixat, les llistes d’espera s’han incrementat un 25% i el temps d’espera per operar-se s’ha quasi doblat, passat dels 3.98 mesos per operar-se el desembre de 2010 a 6 mesos a juny de 2013. I això segons les mateixes dades de la Generalitat!”, així ho ha denunciat avui el grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines”, assegura Segú.

“Pitjor encara és la situació de les llistes d’espera. En els tres primers anys de “Governs dels millors” les llistes d’espera a la regió sanitària del Camp de Tarragona han augmentat un 25% passant de 4.824 persones en llista d’espera el desembre de 2010 a 6.036 persones a juny de 2013. El temps d’espera s’ha quasi doblat i ja és de sis mesos per poder operar-se, un temps d’espera encara superior a la mitjana del país que és de 5.45 mesos”, segons denuncia la diputada socialista.