.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de l’exterior del Parc Central. Foto: Tarragona 21

Parc Central ha reobert aquest dilluns a Tarragona després de mes i mig penalitzat amb sensacions contraposades i estadístiques de doble fil. “Tenim molt bones sensacions perquè estem notant que recuperem clients de poblacions properes com Cambrils, Valls i Reus, que aprofiten que no hi ha confinament municipal”, afirmava a Tots21 el gerent del complex, Miguel Ángel González, que de pas aprofitava les seves converses pssades, presents i futures amb la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Tarragona per “instaurar d’una vegada per totes un transport públic amb caràcter metropolità com hi ha a Barcelona. Cal una tarifa única per dinamitzar la mobilitat entre un territori que és reconeguda com la segona àrea metropolitana del país”.

Fins aquí un extracte de la part optimista. Perquè la reducció de l’aforament fins a un 30% del total (de 13.000 persones a 3.798) té innevitables efectes nocius, En primer lloc perquè els centres comercials se senten “víctimes expiatòries. Per poder obrir ens han fet la petició addicional de garantir una ventilació adequada. Si aquest era un dels inconvenients per decretar el nostra tancament el passat 30 d’octubre o per fer-lo durar més, el veig pobre. Nosaltres ja podíem donar aquest servei en els 80.000 metres quadrats del centre el passat mes de maig, perquè no només disposàvem d’equips propis, sinó també calia sumar els dels locals. A més, ja havíem establert d’entrades i sortides separades aixì com el compliment de totes les directrius sanitàries marcades per la OMS”.

El segon retret té l’origen en el fet que tanta indefinició provoca drames amb noms i cognoms, “En temporada alta com Nadal donem treball a 2.000 persones tant de forma directa com indirecta. I quan es va parlar de que ens permetrien obrir el passat dia 7 molts dels 120 locals es van preparar per reactivar les seves plantilles” afectades per ERTOs. “Però quan van veure que l’ordre era continuar tancats, molts no es van voler arriscar per segon cop. Per això, ara bona part dels establiments es troben encara a mitja plantilla. De fet, quan el dia 30 van dictaminar que havíem de tancar de nou molts dels comeriants havien comprat estoc específic per una campanya com la de Nadal, específica i de gran importància econòmica, i al final han hagut d’optar pervndfe via digital o posar-lo a la venda amb grans ofertes per millorar facturació en la mida del possible”.

En aquest sentit, els dubtes sobre previsió de vendres l’any 2021 estan molt lligats a la salut del mercat laboral del territori i del país. “El passat mes de maig i fins setembre vam aconseguir mantenir el perfil de comprador. Ara, però, caldrà veure com és el consumidor de conservador amb els seus estalvis, estar atents a les taxes de desocupació, fer tot el possible entre tots per exercir de multiplicadors del turisme un cop perdut l’Imserso i estar també pendents del període en què pot estar activa la vacuna”.

Establiment amb els màxims certificats de seguretat

Tornant al present, i de cara a deixar clar que no hi ha risc a les instal·lacions, González recorda que Parc Central  és l’únic establiment de la província de Tarragona certificat amb el segell disinfection Monitored. La distinció ha estat atorgada per l’empresa SGS, companyia líder a nivell mundial que ha avaluat els protocols aplicats en els processos de seguretat, neteja, desinfecció i higiene en matèria de prevenció i control d’infeccions en totes les instal·lacions.

A més, ha reforçat l’atenció als seus visitants amb personal especialitzat que informa sobre l’aforament en temps real. Els clients poden preparar la seva visita i conèixer l’afluència del centre comercial a través del web i app, plataformes en les que s’indica en temps real el nombre de persones que hi ha al centre i el percentatge d’ocupació del mateix. Complint amb la normativa, Parc Central estableix un control d’aforament i fluxos de circulació de clients, tant en zones comunes com aparcaments i passadissos.

Nadal adaptat al context actual i els cinemes oberts… a mig gas

El centre estarà obert en el seu horari habitual, de 9h a 21h, fins al dia 24 de desembre. González recomana apropar-s’hi “entre les 9 i les 12 hores del matí i les 16.00 hores i 18.00 de la tarda perquè és la franja amb menys afluència de públic”, i aprofita per lamentar que el consistori tarragoní “és dels pocs de Catalunya que no ha habilitat el diumenge dia 27 per poder obrir”. Cal tenir present que els Cinemes Yelmo tornen a l’activitat, encara que en el seu cas sotmesos a les restriccions tant de sales com d’aforament i esperant que les distribuidores renovin la seva aposta per l’exhibició i no per l’streaming en canals de pagament, 

En tot cas, i per fer l’experiència el més agradable possible, Parc Central portarà al Pare Noel a les cases de tots els nens i nenes del territori a través de videotrucades des del 4 de desembre. Per participar d’aquesta acció els clients han acostar-se a el Punt d’Atenció al Client de Parc Central i completar el formulari per reservar el dia i hora de la videotrucada. Així mateix, a partir del 28 de desembre Parc Central oferirà a tots els nens i nenes de Tarragona videotrucades especials amb el Patge Reial. Qui ho desitgi pot apropar-se a el Punt d’Atenció al Client de centre comercial i omplir el formulari de reserva i hora de la videotrucada.

J.S. / Redacció