.

.

TOTS 21

Imatge del concert de rumba durant el Vermut de la sisena Festa Gitana. Foto: Cedida

Imatge del concert de rumba durant el Vermut de la sisena Festa Gitana. Foto: Cedida

Enguany l’Associació Gitana de Tarragona compleix el seu 25è aniversari . “A nivell de Catalunya es celebren els 600 anys de les associacions gitanes” explica Paquitu Ferreres, president de l’Associació de Tarragona. “Al llarg d’aquests anys els gitanos hem avançat a passes agegantades” diu. “El gitano és tarragoní i català” reivindica. I recorda el paper dels gitanos a les entitats tarragonines de la ciutat.

A més a més, al llarg d’aquests anys s’ha apostat per formar a les dones gitanes que han deixat de tenir “l’estereotip de gitanes que es dedicaven a la venda ambulant”. També s’ha apostat per fomentar l’estudi entre els més joves. Per aquesta raó l’entitat ofereix cursos i tallers al col·lectiu.

L’aniversari ha coincidit amb la celebració, aquest cap de setmana, de la sisena festa gitana al carrer Cos del Bou de Tarragona. A primera hora del matí centenars de persones s’han aplegat per celebrar el campionat de botifarra. Després s’ha celebrat un vermut popular a ritme de rumba. A la tarda s’ha pogut gaudir de balls, karaoke i un sopar popular.

B.U.