.

.

TOTS 21


La nova alcaldessa, Gemma Benaiges. Foto: Facebook

La republicana Gemma Benaiges es convertirà en la primera alcaldessa que té el municipi del Tarragonès. L’acord se signarà en un acte públic el proper dimecres a les 20h del vespre a la Sala d’Actes del Centre Recreatiu

Gemma Benaiges (ERC) serà la nova alcaldessa de Vilallonga del Camp gràcies al pacte de govern a què han arribat ERC-AM, TOT(S) i VPM-CP després de negociar els darrers dies el programa que ha de regir l’obra de govern dels propers quatre anys.

Benaiges, cap de llista republicana i regidora de Cultura, Educació i Gent Gran aquest darrer mandat, serà la primera alcaldessa que té el municipi del Tarragonès en tota la seva història. A aquest acord s’hi sumen 8 dels 11 regidors de l’Ajuntament, que representen un 63,6% dels vots emesos el passat 26 de maig.

El nou govern municipal vilallonguí quedarà estructurat amb el següent cartipàs municipal:

Gemma Benaiges (ERC-AM): alcaldia.
Carmel Gil (VPM-CP): 1er tinent alcalde, regidoria d’Urbanisme, Empresa i Esports.
Pili Riera (TOT(S)): 2n tinent alcalde, regidoria de Serveis i Gent Gran.
José Pablo Valderrama (TOT(S)): Comerç, Salut Pública i Agricultura.
Toni Moncusí (ERC-AM): Hisenda, Governació i Seguretat.
Pep Fortuny (VPM-CP): Noves tecnologies, Energia, Serveis socials i Promoció.
Ignasi Valera (ERC-AM): Ensenyament, Cultura, Entitats, Medi Ambient i Comunicació.
Joan Torres (ERC-AM): Festes, Joventut i Via Pública.

En l’acord programàtic, estructurat en diverses àrees, s’han pactat diversos punts dels programa, pels quals s’ha acordat treballar entre les tres forces durant el mandat, sense excloure altres temes que puguin ser promoguts per altres forces, entitats o veïns i veïnes de Vilallonga.

Destaquen, entre altres, la realització d’una sessió Informativa anual de l’estat financer i dels projectes de l’Ajuntament i també l’enregistrament dels plenaris i publicació; acabar el Pla de Sanejament, seguir amb el control dels abocaments a la Riera de la Selva, realització d’un estudi de qualitat de l’aire, conjuntament amb els municipis de l’entorn i la Plataforma Cel Net, retirada de les illes de contenidors soterrats i substitució per illes de contenidors de superfície, acabar la coberta de la pista poliesportiva i l’ampliació de les escoles, realitzar un Pla de millora dels carrers i voreres, ampliar la zona esportiva al Parc de les Parades, continuació dels pressupostos participatius i convertir el carrer Major de pas restringit a veïns i estudiar la creació d’una Llar de Jubilats per a la gent gran.

Des del Ajuntament de Vilallonga i des de l’acció de govern, es mantindrà la independència de vot de les forces en els temes que vagin més enllà purament de la competència municipal. En aquests casos, les forces actuaran amb independència i es respectaran les decisions preses per la majoria del Plenari.