.

.

TOTS 21


Òscar Peris, aquest dijous davant la seu de la delegació del Govern.

Resistència ‘virtual’ al Camp de Tarragona i reconeixement del poder del BOE a les Terres de l’Ebre. El dos delegats del govern de la Generalitat a la demarcació han encarat l’aplicació de l’article 155 de manera molt diferent.

Mentre el vallenc i membre d’ERC , Òscar Peris responia a la convocatòria de l’ANC concentrant-se davant de la seu de la delegació del govern a Tarragona aquest migdia, acompanyat de funcionaris i secretaris territorials i afirmant que “no reconec el meu cessament perquè a mi m’hi ha posat el govern del meu país”, l’ebrenc Xavier Pallarès (PDeCAT) assumia la seva destitució assegurant que se’n va “amb un somriure” i amb la satisfacció del treball fet “de la millor manera possible i des de la transparència”.

El delegat ebrenc no ha rebut cap comunicació oficial de la seva destitució ni sap com es coordinarà la delegació a partir d’ara. “Millo deu tenir un pla sobre què passarà a les Terres de l’Ebre”, ha suposat. Pallarès va deixar l’alcaldia d’Arnes (Terra Alta) el passat 11 d’octubre i ara es posa a disposició del PDeCAT, i de les “forces independentistes”, per aconseguir els millors resultats possibles en les eleccions del 21 de desembre.

Peris, que malgrat tot ha abandonat aquest mateix dijous el seu despatx, ha donat el seu suport als membres de l’executiu de la Generalitat ‘republicana’ citats a declarar aquest dijous a Madrid i ha reconegut que no havia rebut cap “notificació oficial” del seu cessament, produït dimarts a la nit, ni s’havia establert cap contacte amb subdelegació del Govern. Tot assegurant que el territori no quedarà paralitzat perque la resta de desplegament administratiu de la Generalitat continua actiu, ha fet una crida a la participació de les eleccions del 21-D per tornar a legitimar l’independentisme. A tall d’anècdota, l’últim tuit enviat des de la delegació del govern correspon al 28 d’octubre. El missatge és el de recordar el canvi d’hora…

Cita a les 19.00 hores a la plaça de la Font

D’altra banda, l’Assemblea Nacional Catalana ha fet una crida a concentrar-se aquest dijous a les 19 hores davant del Parlament i dels ajuntaments de les grans ciutats i capitals de comarca per rebutjar el cessament de Puigdemont i el seu Govern.