.

L'alpinista Òscar Cadiach

L’alpinista Òscar Cadiach

Òscar Cadiach posposa l’ascens al Broad Peak fins la primavera/estiu de 2017, després d’haver ajornat in extremis l’expedició a principis d’octubre, en no tenir garanties de poder disposar d’un oficial militar d’enllaç a la seva arribada al Pakistan.

L’alpinista tarragoní tindrà ara més temps per a preparar una expedició que espera que sigui la definitiva, després dels intents fallits dels últims tres anys. En les anteriors companyes, durant la primera/estiu, degut a les males condicions de la muntanya.

Cadiach ha detallat que en aquests propers mesos es dedicarà a preparar-se a fons, i intentar així el seu 14è vuitmil amb totes les garanties i amb bona preparació física, arribant al Karakorum en forma i ben motivat.
En els propers mesos té la intenció d’anar a fer un cim a la zona de l’Atlas, al Marroc. Més endavant, ha previst viatjar novament a Turquia on l’any passat ja va coronar la muntanya més alta del país; els 5.000 metres del Mont Ararat, a la regió d’Anatòlia.

N’ha parlat en la seva intervenció al programa d’alpinisme de Tarragona Ràdio, El Pont de Mahoma, que el passat dijous 13 d’octubre ha complert l’edició número 71. Precisament, el programa compta amb Cadiach en la seva ‘cordada radiofònica’ des del primer programa, emès el 14 de novembre de 2013. En el transcurs de l’espai, Cadiach ha elogiat la gesta de l’alpinista Alberto Zerain, que el passat 4 d’octubre va coronar els seu novè vuitmil, el Manaslu (8.163 m).