.

L’Osasuna presentarà un recurs davant el Comitè de Competició en considerar la incompareixença del Nàstic de Tarragona i, en conseqüència, que se li doni el partit per guanyat amb el marcador de tres gols a zero. Dilluns que ve, l’entitat vermella remetrà el recurs a l’esmentat organisme, després dels fets esdevinguts aquest divendres a estadi El Sadar, segons inform al’agència EFE.

Osasuna al·legarà que l’equip de Tarragona va incomplir el reglament, d’acord amb el que s’exposa a la circular Nº5 Disposició Dissetena de la Reial Federació Espanyola, ja que no va col·laborar en el compliment del mateix al impossibilitar que el partit es celebrés dins de les vint hores següents a l’assenyalament. La circular manifesta el següent: “Si es tracta de competicions de caràcter professional, i a fi de no incrementar els problemes derivats del que ajustat del calendari oficial, en els supòsits en què, per concórrer causa reglamentària, l’àrbitre suspengui un partit abans del seu començament o de la seva terminació, l’equip visitant procurarà romandre a la localitat en la qual es desenvolupa l’esdeveniment per tal que, si cessa la causa que va motivar tal suspensió, la trobada se celebri dins de les vint hores següents”.

El col·legiat, Luis Mario Milla Alvendiz, va reflectir en l’acta del mateix el citat incompliment: “Davant la possibilitat presentada de disputar la trobada dins de les 24 hores següents com estipula la circular Nº5 Disposició Dissetena de la RFEF, el delegat del club Gimnàstic de Tarragona SAD es nega a celebrar la trobada en el temps indicat “.Osasuna i Nàstic van discrepar sobre la suspensió a causa de la neu sobre la gespa del Sadar, ja que el club navarrès considerava que es podia haver iniciat la trobada i el català que el terreny de joc estava impracticable.

El president de l’Osasuna, Luis Sabalza, es va mostrar divendres per la nit “molest” amb el que ha passat per les diferents interpretacions de la situació de tots dos clubs: “la pilota corria perfectament i un cop netejades les línies es podia haver jugat perfectament”, va dir. “l’àrbitre ha decidit que no es podia jugar i el Nàstic tampoc volia jugar. Fins i tot hem ofert jugar demà i el Nàstic s’ha negat”, ha assenyalat.

Lluís Fábregas: “No podem plantejar un partit en menys de 24 hores”

El director general del Nàstic, Lluís Fàbregas, va donar per la seva banda una altra versió dels esdeveniments i es va cenyir a la decisió de l’àrbitre per a la suspensió del partit. “Nosaltres no hem jugat perquè ha decidit suspendre el partit perquè no era practicable i no es podia jugar en condicions mínimes per a la seguretat dels futbolistes “, ha opinat. “El club ha vingut a jugar. Les circumstàncies meteorològiques han estat excepcionals. Ha començat a nevar amb molta intensitat i el camp estava impracticable. Tots ho hem vist i l’àrbitre ha decidit”.

Fábregas va negar que el Nàstic es negués a jugar el dissabte: “Nosaltres no hem declinat jugar demà. No podem jugar demà si no està planificat”. “S’han de posar d’acord la Lliga, la Federació, els clubs i l’operador televisiu. No podem plantejar un partit en menys de 24 hores. No és una situació lògica. Demà és impossible”, va dir Fàbregas.