.

Imatge de la cursa i dels guanyadors. Fotos: Cedides

Més de 1.600 persones, entre corredors i patinadors, han participat aquest diumenge 25 de febrer al matí a la 15a edició de la Grup Oliva Motor Mitja Marató de Cambrils. Un any més, aquest esdeveniment esportiu de referència al territori ha anat a càrrec de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils i ha comptat amb la direcció tècnica de Running Solutions.

Els guanyadors de la mitja marató de 21 quilòmetres han estat Oriol Ramírez (01:09:14), del Club Atletismo Albacete, i Andrea Bernal (01:20:39), del Cornellà Atlètic. Els vencedors en la distància de 10 quilòmetres han sigut Jaume Leiva (00:32:26), del Club Esportiu IRunWithLeiva,  i Paula Hritiuc (00:40:10), del FC Barcelona. Pel que fa als patinadors, que també han realitzat un recorregut de 10 quilòmetres, els més ràpids han estat Víctor Blanch (00:22:22) i Laura Esbrí (00:22:58), de l’Inercia Club Patí Barcelona Pro Team.

Els més petits també han pogut viure la experiència de travessar l’arc de meta de la Grup Oliva Motor Mitja Marató de Cambrils 2024 que, com en les darreres edicions, s’ha tornat a situar a la Plaça de l’Ajuntament de Cambrils. Uns 60 infants, alguns molt petits acompanyats dels seus pares i les seves mares, han completat un recorregut d’uns 200 metres.

Unes de les novetats més importants del 15è aniversari de la prova han estat el canvi de recorregut, passant per la nova Rambla Jaume I, i el repartiment d’un total de 1.200€ en premis destinats a reconèixer l’esforç i la dedicació dels atletes més destacats.

Satisfacció a l’Ajuntament

L’alcalde, Alfredo Clua, s’ha felicitat per l’èxit de la cursa afirmant que en la faceta esportiva especialment, Cambrils demostra el seu caràcter emprenedor i la capacitat de generar grans esdeveniments, els quals són una font d’ingressos pel comerç i per l’hoteleria local. És esport però també és promoció de la ciutat i activitat econòmica, ha conclòs.

Per la seva part, la regidora d’Esports, Camí Mendoza, ha posat de relleu que aquesta Mitja Marató ajuda a potenciar la marca Cambrils com a destinació vinculada a l’esport, a la natura i al benestar, dona a conèixer els atractius de tot ordre del municipi, diversifica l’activitat econòmica i ajuda a mantenir una economia forta durant tot l’any.