.

.

TOTS 21


L”upcycling’ emergeix com una pràctica essencial per transformar els residus en obres d’art funcionals i úniques. Foto: Cedida

L’organització reusenca Open Europe, ubicada a l’Espai Boule, es troba desenvolupant el projecte ‘Upcycling’. En concret està creant un curs dissenyat específicament per a professors, directors i educadors compromesos amb el desenvolupament de pràctiques educatives sostenibles i enriquidores. Aquest curs no només proporcionarà les eines necessàries per a comprendre les possibilitats de l”upcycling” en l’ensenyament transversal basat en projectes, sinó que també ofereix idees pràctiques per a la seva implementació a l’aula.

L”upcycling‘ emergeix com una pràctica essencial per transformar els residus en obres d’art funcionals i úniques. Es defineix com la pràctica de recuperar objectes descartats i donar-los una nova vida, creant així coses noves i atractives. Es tracta d’una expressió artística que implica transformar materials de rebuig en obres úniques.

En aquest sentit, el projecte d’Open Europe servirà perquè els nens i nenes aprenguin sobre l”upcycling’ des de ben petits. Així, introduir-los a aquesta pràctica no només els ensenyarà la importància de la sostenibilitat, sinó que també els convertirà en agents del canvi mediambiental-

Aquest recurs educatiu estarà disponible de manera gratuïta a la pàgina web del projecte: https://upcyclingeducation.eu/es. La idea és que els educadors incorporin l”upcycling’ en els seus programes acadèmics, permetent-los inspirar a les generacions futures a adoptar pràctiques més sostenibles i creatives.