.

Un moment de la roda de premsa celebrada avui a Tarragona pels responsables sanitaris de la Generalitat

La plaga de l’escarabat morrut de les palmeres es continua estenent arreu de Catalunya i ja ha colonitzat totes les comarques del litoral. El Servei de Sanitat Vegetal ha comptabilitzat més de 8.400 exemplars afectats.

La problemàtica perjudica a particulars i a ajuntaments, però també als vivers del Camp de Tarragona i l’Ebre que comercialitzen palmeres. Onze dels 74 vivers de la demarcació tenen prohibida durant dos anys la comercialització d’espècies sensibles al morrut perquè s’hi han detectat exemplars infectats. A Catalunya, la plaga s’ha detectat en 267 municipis i, per aquest motiu, Agricultura ha impulsat una campanya de sensibilització sobre la importància de lluitar contra el morrut roig.

El departament realitza anualment quatre inspeccions a tots els vivers que funcionen a Catalunya per detectar la presència d’aquest escarabat. A la demarcació de Tarragona, enguany se n’han fet 248. Actualment, tres establiments de les Terres de l’Ebre i vuit del Camp de Tarragona tenen mobilitzada la comercialització de palmeres i altres espècies sensibles a l’atac d’aquesta plaga durant un període de dos anys, perquè s’hi ha detectat símptomes de presència de l’escarabat morrut, segons ha detallat el responsable del servei de Sanitat Vegetal a Tarragona, Gonçal Barrios.

/* JS para menú plegable móvil Divi */