.

Participants a la Mostra, avui al Metropol. Foto: Mauri

Un total d’onze companyies participaran a la 26a edició de la Mostra de Teatre Jove, que es desenvoluparà del 8 de maig al 13 de juny al Teatre Metropol. La Mostra s’ha presentat públicament aquest dijous a la tarda en roda de premsa.

Sis de les obres representades són de creació o contenen adaptacions pròpies, mentre que les cinc restants són d’autors diversos. Pel que fa a la tipologia de les companyies, hi ha sis grups de teatre amateur i tres centres educatius, a banda de l’Aula de Teatre de la URV i l’Institut del Teatre. En total, es calcula que 320 persones participaran de manera directa en les representacions de la Mostra.
Totes les obres són gratuïtes i començaran a les 21 h.

Les companyies participants en aquesta edició són: La Faixsula (La Faixa Suada de l’Avia), Col·legi Lestonnac L’Ensenyança, Arteliats Teatre, (H)istrionis Teatre, Vis de Vanadi, Meraki Teatre, Ins Pons d’Icart, Tornavís Teatre, Aula de Teatre de la Urv, Nebulosa Teatre i Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre. Una d’aquestes companyies, Meraki Teatre, participarà per primera vegada a l’obra.

A l’acabar cadascun dels espectacles, el públic podrà conversar amb els integrants de cadascuna de les companyies al vestíbul del teatre.

La consellera de Joventut, Ivana Martínez, ha destacat que la Mostra té dos punts forts: “En primer lloc, l’inestimable valor d’apreciar unes representacions teatrals i assignar els suports generats en forma d’acompanyament a la producció i realització d’aquestes obres. D’altra banda, la Mostra permet obrir i consolidar espais de trobada entre les companyies i grups de teatre i persones joves inquietes culturalment que hi participen”

La Mostra de Teatre Jove forma part d’un programa de suport a la creació cultural juvenil i a la vegada, al foment de cursos de formació i experimentació com els que es realitzen al llarg de l’any. Per aquest 2019, destaquen els cursos de Teatre amb Xancletes impartit per Joan Rioné i el de Creació de guió teatral a càrrec de Raquel Rodríquez. Tots dos, tindran lloc durant la temporada d’estiu.

Com és habitual, un consell assessor valorarà les obres un cop representades, amb indicacions per ajudar les companyies. En aquesta ocasió el consell assessor estarà format per la professora de cant, Teresa Valls; els periodistes, Enric García Jardí i Sílvia Petit; l’actriu i directora teatral, Rosa Mateu, i el mag Gerard Escarré.