.

Imatge promocional de Mazoni

Imatge promocional de Mazoni

La programació d’Anima’t per aquest mes de març s’enceta amb l’espectacle “Ontología general” d’Accidents Polipoètics, que tindrà lloc el diumenge 2 de març al Cafè del Metropol. D’altra banda Renaldo & Clara, amb el seu darrer disc “Fruits del teu bosc” al Cafè del Metropol i Mazoni, presentant el seu nou àlbum “Sacrifiqueu la princesa” a la Sala Zero, tanquen la programació de concerts d’aquest mes de març. Pel que fa a la programació de Cinema en V.O. la projecció de Las Nieves del Kilimanjaro, de Robert Guédiguian i de Departures, de Yôjirô Takita.

Ontologia general, d’Accidents polipoètics

Amb motiu del seu 20è aniversari, Accidents Polipoètics va presentar un nou espectacle de poesia, Ontología  general, un recorregut pel seu repertori polipoètic  clàssic (1991–2011), que també  incorpora  textos  inèdits  de  recent  composició.  Ara,  el  “the  very  best  of”  arriba  a Tarragona de la mà d’Anima’t.

En  la Barcelona preolímpica noms com Enric Casasses, Jordi Pope, Xavier Sabater o els mateixos Accidents Polipoètics van abandonar els circuits convencionals i van sortir a cercar un nou públic allà on fos: als bars, als concerts de rock, al carrer… Un gènere que no sembla va interessar  ningú  es  va  transformar així  en un dels trets  culturals més vius i trencadors  de la dècada  de  1990;  normalitzant  el  recital  com una art escènica més,  i acostumant  a tota unageneració de barcelonins a considerar la poesia com una opció de lleure. Avui en dia, assistir auna lectura de poemes ha esdevingut una activitat tan habitual com anar al teatre o al cinema. Poesia en veu alta, despullada, sense prejudicis, amb sentit de l’humor, a l’abast de tothom que vulgui escoltar i mirar.

Renaldo & Clara ­ Fruits del teu bosc

Les cançons de Renaldo & Clara són un secret a cau d’orella, un secret que poc a poc es va escampant,  sense  pressa  però  amb  fermesa.  Aquest  grup  lleidatà  porta  ja  un  temps deixant-­nos pistes. Han tocat en festivals com el BAM, el Faraday o el Primavera Club, i el seu darrer EP, “Lilà”, va sortir sota el segell madrileny Elefant. Ara encaren el repte del primer disc llarg, que porta per títol de “Fruits del teu bosc”.

Deutors del folk britànic dels 70, de l’indie més minimalista i també del Donosti Sound, Renaldo & Clara sorprenen amb unes cançons subtils però carregades de detalls com “Gira­sols”, “Els dies  s’allarguen”  o  “Les runes”.  Melodies  de  punta  al  coixí que, rere una aparença  innocent, amaguen  tota  una  paleta  de  matisos  que  va  de  la  carícia  a  l’esgarrapada.  Un  disc  ric  en emocions i màgia  on  cada decisió  ha estat  cuidada al detall, amb una especial recerca de la calidesa analògica.

Mazoni ­ Sacrifiqueu la princesa

Hem hagut d’esperar i molt per a tornar a veure en Jaume Pla per la ciutat; després del magnífic doble concert a la Sala Trono del bisbalenc ara fa dos anys. Pla torna per a presentar el seu nou àlbum  Sacrifiqueu  la  princesa  (Bankrobber,  2014)  a  la Sala Zero en el que serà el  seu únic concert de gira a la província de Tarragona.
Mazoni  reapareix  amb  un  disc optimista i  lluminós,  un bri d’esperança en temps  convulsos. “Sacrifiqueu  la  princesa”  és  un  compendi  de  cançons  pop  on  brillen  les  melodies, ara transportades a un paisatge completament nou. Un veritable gir copernicà en el so i la música de Mazoni. No es conforma amb pintar les parets. Ha tirat la casa a terra i n’ha aixecat una de nova.  Ha  sacrificat  la  princesa  i  ara  anem  per  la  reina.  I  la  reina  és  electrònica.  La  reina enrampa.

/* JS para menú plegable móvil Divi */