.

El portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, als faristols del Parlament. Foto: ACN

El veí de Reus processat per fer diverses piulades contra el diputat Carles Carrizosa (Cs) ha acceptat una condemna de quatre mesos de presó per un delicte d’amenaces i el pagament d’una multa de 360 euros per un delicte d’injúries greus a l’autoritat. La vista s’havia de celebrar aquest dilluns al jutjat d’instrucció número 3 de Reus, però la fiscalia i la defensa van arribar a un acord de conformitat. Inicialment, el ministeri públic sol·licitava sis mesos de presó i 540 euros de multa, però arran de la conformitat el jutge va acordar una reducció de la pena, segons la sentència que ha difós el TSJC. A més, el magistrat va establir la suspensió de la pena privativa de llibertat per un període de dos anys, amb la condició que el condemnat no torni a delinquir durant aquest període.

Els missatges, publicats el passat 25 de maig a la xarxa social Twitter, tenien el propòsit “d’acoquinar i insultar” el diputat, segons els fets provats en la sentència. En concret, s’hi podien llegir frases com “Carrizosa fill de puta. Si t’enganxo et rebento. Feixista de merda”. A més, el tuitaire hi afegia: “Llums als ulls i un tret al cap. Al País Basc mai, mai van tindre collons de fer ni la meitat del que ens fan aquí. Per què? Perquè els hi anava la seva miserable vida”. En les piulades, l’individu també defensava que “tot tipus de lluita és valida” i que “han de tenir por, por d’aixecar un dit, d’alçar la veu. La por que avui tenen els nostres”.

El processat, O.V.L., de 47 anys, va publicar el missatge des de Reus a les 14 hores del 25 de maig. En concret, ho va fer des del perfil @culecule999, que era “d’accés públic i disponible en aquell moment per qualsevol usuari de la xarxa”.

Aquest dilluns, l’home va mostrar la seva conformitat amb la petició de la fiscalia i la defensa va considerar innecessària la celebració del judici. Davant de l’acord, el jutge va dictar sentència ferma.

Detingut el passat 1 de juny

L’home va ser detingut l’1 de juny per la Policia Nacional i posteriorment va quedar en llibertat a l’espera de comparèixer davant el jutge. La policia l’acusava dels delictes d’amenaces de mort, delicte d’odi i contra els drets fonamentals.

En un comunicat difós el 8 de juny, la policia detallava que, en poc menys de 24 hores, l’home havia publicat fins a nou missatges “amb amenaces de mort, insults i justificació de tot tipus de lluita com a vàlida”, adreçats a Carlos Carrizosa. El diputat va presentar una denúncia per aquests fets.

ACN