TOTS 21

La recollida d'aliments es destinarà a Càritas

La recollida d'aliments es destinarà a Càritas

La ràdio municipal de Torredembarra, Ona La Torre, se suma a la cita recollint aliments que s’entregaran dissabte al Banc d’Aliments en el marc d’un programa especial que s’emetrà de 12 h a 13 h. A partir de l’una del migdia participarà al programa especial de la Xarxa de Comunicació Local en motiu del gran recapte.

Es calcula que actualment un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. I és per aquest motiu que des dels Bancs d’Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany arriba a la sisena edició. El Gran Recapte d’Aliments al 2013 va recollir 3.634.000 kg en més de 1.900 punts de recollida i va comptar amb l’ajuda de 20.000 voluntaris. La fita per a l’edició del 2014 és tornar a superar els 3.000.000 kg gràcies a la col·laboració de 20.000 voluntaris.

Els Bancs d’Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l’objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.

A Torredembarra, tota la recaptació serà entregada a Càritas, que és l’entitat beneficiària que distribueix els aliments a la població que ho requereix. D’altra banda els voluntaris de Càritas, seran presents dissabte als supermercats de la població per recollir les donacions d’aliments. El responsable de Càritas a Torredembarra, Esteve Morros, fa una crida a la població per fer-se voluntaris del Gran Recapte el pròxim dissabte.

Ona La Torre també fa una crida als oients a aportar als seus estudis aliments de llarga durada: conserves, llegums, pasta, arròs, oli o galetes. Dissabte seran entregades al Banc d’Aliments i a Càritas de Torredembarra.