.

Vista parcial de l’exposició, amb alguns dels quadres dels divuit artistes. Foto: Cedida

El passat cap de setmana va tenir lloc a Tarragona la inauguració oficial de la Galeria d’Art la Catedral, amb una especial i emotiva exposició d’homenatge a 18 Grans Pintors de Tarragona.

El director i comissari de la galeria, Enric Batalla, va presentar l’acte: Son 18 pintors que han dedicat amb passió tota la seva vida a l’art, nascuts entre els anys 40 i fins els 60 que es troben actualment en actiu i en la màxima maduresa de la seva carrera. Cada pintor ha presentat un quadre molt representatiu de la seva obra.

La llista la formen Xavier Aluja, Myriam Arnold, Teresa Baena, Claudi Bonachi, Emma Domínguez, Tito Figueras, Eduard Fortuny, Ethel Martí, Marius Arts, Carme Pi, Jaume Queralt, Maria Jose Ripoll, Vicky Roldan, Josep Maria Rosselló, Pere Joan Salas, Maria Jose Sánchez Iranzo, Antoni Tomàs Torné i Tomàs Valls Bigorra.

S’ha editat especialment un llibre que cataloga les obres exposades, les quals estan a la venda, pel públic i pels col·leccionistes que tinguin interès en adquirir alguna d’aquestes tant especials obres d’art.


Altres notícies:


La inauguració va tenir l’assistència de prop de 200 persones, les quals van poder gaudir de l’exposició dels 18 pintors a la sala 1 i també del fons museístic propi de la galeria, constituït per una col·lecció de grans mestres de la pintura catalana de finals del segle XIX i principis del segle XX a la sala 2, tot i que les obres d’aquesta segona sala només són d’exposició i no es troben a la venda.

La galeria, a més, com una al·legoria en l’esperança de futur, presenta junt amb els 18 artistes i de manera contrastada, tres obres realitzades per infants de 9 a 11 anys.

Van estar presents a nivell institucional, Lourdes Malgrat, directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Rosa Comes, cap de Cultura de la Diputació de Tarragona. Prèviament, va visitar també l’exposició, Sandra Ramos, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona.

Retrat de bona part dels divuit pintors que exposen, amb el comissari de la galeria, Enric Batalla. Foto: Cedida

Així mateix, tot compartint un brindis, els assistents varen poder gaudir d’una emotiva actuació lírica per part de la soprano de Tarragona Anna Penalba i del pianista Jordi Pascual.

La Galeria la Catedral es un projecte cultural i expositiu nou, de format singular que s’ha dissenyat especialment per Tarragona, per totes les seves comarques i fins i tot per Catalunya, en la que voldria arribar a ser un referent en totes les vessants de l’art.

La Galeria esta dedicada a totes les persones sensibles que gaudeixen de l’espiritualitat que transmet l’art i te com objectiu fomentar mes l’estima per l’art i el col·leccionisme en els ciutadans que encara no l’han descobert del tot, i molt especialment a trobar i a recolzar a nous talents de l’art.

L’exposició tindrà una durada d’un mes i esta oberta tots els dies de la setmana. La sala  es troba situada al Pla de La Seu i te dos accessos, pel portal del Palau del Cambrer, al costat de la Catedral, i directament pel carrer de la Nostra Senyora del Claustre 7.