.

.

TOTS 21


Imatge d’arxiu de la plaça dels Carros. Foto: Ajuntament

Els Mercats de Tarragona obren la convocatòria pública per formar part del nou Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros. El nou mercadet tindrà lloc els dissabtes al matí i està destinat a parades de productes de proximitat de venda directa, com fruita i verdura, ous, pa, coques, formatges artesans, embotits, vi i cerveses, olis, conserves, mel, cosmètica natural o flors i planters, entre d’altres. Està previst que l’espai pugui disposar de fins a una quinzena de parades (28 mòduls) i que pugui ser una realitat a l’inici d’aquest estiu.

A partir d’avui ja es poden consultar les bases del projecte al web d’ESPIMSA i els productors interessats poden presentar la documentació fins el proper divendres 11 de juny a les 14:00h.

Aquest nou Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros pretén fomentar i consolidar la importància dels productes locals, afavorir la seva comercialització i ajudar al desenvolupament comercial de l’entorn i dels petits productors.

Per la seva banda, el president de l’empresa de Mercats de Tarragona, Dídac Nadal, ha assegurat que “és un projecte pel qual hem apostat fermament amb l’objectiu de potenciar els productes de proximitat i perquè esdevingui un veritable eix dinamitzador de la Part Baixa de la ciutat, un revulsiu pel comerç local, per la cultura i per la cohesió social. Després d’obrir un procés participatiu amb tots els agents implicats, des dels diferents productors fins a l’Associació de Veïns del Barri del Port, l’obertura d’aquesta convocatòria pública és el darrer pas per fer realitat el Mercat de la Pagesia”.

Les bases es poden consultar al taulell d’anuncis de la pàgina web d’ESPIMSA: https://bit.ly/3urf8ZF

Els mercats de pagès

L’essència dels mercats de pagès és ser un espai públic on els productors i productores i que elaboren artesanalment aliments venen de forma regular els seus productes directament als consumidors i consumidores en parades desmuntables.

Els mercats de pagès responen a la tendència per mantenir i promoure una agricultura local i de temporada, i un consum responsable que posi fre a la despesa en envasos i en combustible que comporten els productes d’importació.

Redacció