.

L'alcalde Roc Muñoz i Núria Parlon durant el pregó a la Canonja. Foto: Cedida

L’alcalde Roc Muñoz i Núria Parlon durant el pregó a la Canonja. Foto: Cedida

La Festa Major de la Canonja ha començat aquesta tarda amb el pregó de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon que ha mostrat el seu agraïment per la invitació i va elogiar la recuperada municipalitat perduda. “Ja sé que ha fet sis anys però que ho teniu molt present perquè era quelcom molt desitjat, que ho consideràveu una injustícia i que no heu parat fins que no l’heu reparada”. L’alcaldessa també s’ha mostrat orgullosa de tenir amics com l’alcalde Roc Muñoz, l’alcalde de Taragona, Josep Félix Ballesteros i el que llavors era delegat del Govern, Xavi Sabaté, que van estar a primera línia però que van necessitar la força de tot un poble per aconseguir la fita.

L’alcalde Roc Muñoz, ha donat la benvinguda a les autoritats i va agrair a l’alcaldessa que acceptes la invitació per ser la pregonera de les festes i perquè en un futur el lligam entre la Canonja i Santa Coloma de Gramenet pot ser més fort del que és avui. El motiu, l’eficiència energètica. Un projecte en el que estan treballant diferents municipis de Catalunya, entre els que s’hi troba Santa Coloma i que tal i com ha dit Núria Parlon “no podem tancar els ulls davant la realitat que se’ns presenta amb el canvi climàtic. Hem de lluitar i ser més competitius des del punt de vista energètic”.

L’alcaldessa també ha fet referència a la necessitat de nous lideratges a Catalunya. “El catalanisme ha de tornar a ser transversal i cercar punts de trobada si no volem que, com ha passat amb l’Estatut de 2010, se’ns retalli les nostres aspiracions, la nostra cultura i la nostra llengua”.

Després del pregó, l’alcalde amb la resta d’autoritats i veïns de la Canonja han gaudit d’un còctel en el renovat Pati del Castell. Un indret que ha incorporat l’art de Jordi Rocosa en forma d’arbres fèrrics i s’ha concebut com un espai ampli, que vol acollir les diferents activitats representatives de la Canonja.

Les autoritats, acompanyades del grup de gegants i grallers de l’Orfeó Canongí i els Diables de la Canonja han anat a l’encesa de la tronada que va obrir oficialment quatre dies de festa al municipi.