.

.

TOTS 21


Els arqueòlegs treballant aquest matí a la zona de les troballes

Els arqueòlegs treballant aquest matí a la zona de les troballes

L’Ajuntament de Tarragona haurà de reconsiderar i variar el projecte d’establir un mur de contenció de les terres a la part posterior del Circ Romà, malmeses per la Guerra del Francés, degut a noves troballes com una porta d’accés tancat al costat del que seria la ‘Porta Troiumfalis’ i que fan canviar les hipòtesis sobre els accessos al Pretori i Fòrum Provincial.

El projecte per al qual el Ministerio ha aportat 90.000€ i previst per a finals de febrer patirà per aquest motiu un retard “positiu” segons la regidora de Patrimoni, Carme Crespo, i els arquitectes ja hi treballen en aquesta línia.

“La intenció de fer un mur artificial ja no caldrà perquè tenim l’original romà, un gran encert”, ha valorat la consellera.

La troballa del que seria una porta d'accés tancat

La troballa del que seria una porta d'accés tancat

Per la seva part, l’arqueòloga municipal, Imma Teixell,caldrà fer un tractament seguint l’alineació real apareguda. “Ens permet dir que l’aparició de la porta mostra que la volta que hem trobat és molt més ampla que la de Sant Hermenegil”. La troballa mostra les marques on hauria les frontisses de la porta i que per tant era un espai tancat, “no hi havia pas continu des de la volta de Sant Hermenegil sinó amb accés controlat i que no estava a nivell, hi havien alguns esglaons, els carros sortirien per un paviment més baix que l’actual nivell i que es mantindrà per no afectar les visites i perquè l’actual projecte no ho contempla” ha dit.

D’aquesta manera, i amb les noves dades sobre el circ, “caldrà replantejar la informació sobre els accessos” A més, s’haurà d’estudiar com variar el projecte per tal que sigui visitable també per a gent amb problemes de mobilitat.