.

La regidora Ivana Martínez, durant la presentació de la campanya

La regidora Ivana Martínez, durant la presentació de la campanya

L’Ajuntament ha engegat una nova campanya pel foment de la recollida selectiva, especialment de l’orgànica, als barris de Tarragona. Fins a finals d’any es duran a terme les accions a Bonavista, Campclar, La Floresta, L’Albada, Parc Riu Clar, Sant Salvador, Sant Ramon, Santa Isabel i Sant Pere i Sant Pau i al polígon comercial de la Gavarres.

La consellera de Neteja i Medi Ambient, Ivana Martínez, ha explicat que “la campanya té com a principal objectiu augmentar la quantitat de la recollida selectiva i reduir el percentatge d’impropis, és a dir, que posem cada residu al contenidor adequat”. Per això, la campanya es centrarà a informar i comunicar de manera directa a la ciutadania a peu de contenidor i també amb punts informatius itinerants.

Durant tres mesos, un equip d’educadors ambientals realitzaran les actuacions a peu de contenidor als barris on facilitaran la informació sobre què va a cada fracció de recollida i resoldran els dubtes i preguntes de la ciutadania. Al mateix temps s’instal·laran 12 punts informatius en zones cèntriques del barris com la Rambla de Campclar, la Plaça Cuba de Sant Pere i Sant Pau o la Plaça de la Constitució de Bonavista. L’equip també es desplaçarà al polígon de Les Gavarres on realitzarà visites informatives a tots els establiments comercials i també informarà a peu de contenidor de la zona.

La campanya s’emmarca en la tasca feta per l’Ajuntament pel foment del reciclatge i la recollida selectiva. Des del 2014 s’han fet accions comunicatives i d’informació a tota la ciutat a través dels educadors ambientals per millorar i promoure el reciclatge. Fins ara, les campanyes s’han centrat en els punts informatius i en el porta a porta als domicilis de la ciutadania. Aquesta nova campanya, que duu a terme l’empresa Limonium, centrarà les accions al carrer, a peu de contenidor per tal d’informar de manera directa en el moment de llençar les escombraries.

La consellera Ivana Martínez ha recordat que “tota la ciutat ja compta amb illes de contenidors de les 5 fraccions i l’evolució dels darrers deu anys indica que cada cop reciclem més, la quantitat de brossa reciclada en aquest període ha augmentat un 20%, però cal seguir millorant i per això periòdicament impulsem campanyes informatives”. En aquest sentit, la consellera ha fet una crida a la ciutadania perquè s’apropi als informadors i col·labori amb la campanya per tenir una ciutat més neta i responsable amb el medi ambient”.