.

Begoña Floria i Jordi Abelló aquest matí

Begoña Floria i Jordi Abelló aquest matí

L’Ajuntament de Tarragona tirarà finalment endavant el projecte per mantenir el Centre d’Art a Tarragona després de rebre el compromís de la Generalitat, qui s’havia desentès, i ho farà novament amb un pressupost de 120.000€ a mitges amb el govern català.

Es tracta del mateix pressupost del 2012 tot i que el consistori havia assumit la totalitat degut a l’impagament de la Generalitat de la meitat prevista. Aquesta desentesa i la situació de dificultat econòmica, la partida anys enrere era del doble, sumat al canvi de conselleria han retardat la posada en marxa del Centre, ha explicat aquest matí la regidora de Cultura, Begoña Floria.

El Centre d’Art estava gestionat per una empresa de Barcelona, Progess, que va guanyar un concurs fa dos anys. Donada la inviabilitat econòmica del Centre d’Art amb l’absència dels recursos a què s’havia compromès la Generalitat, l’Ajuntament i Progess van decidir no renovar el contracte.

Després d’un replantejament, Floria ha anunciat “una nova etapa del Centre d’Art reajustada a la situació econòmica i els nous paradigmes”. La seu principal serà l’Espai SCAN del 3er pis de la Tabacalera tot i que es comptarà amb altres espais com el Tinglado 2 del Moll de Costa al Port.

El consistori va encarregar a la Fundació Forvm una proposta artística per a la continuïtat del Centre d’Art. La Fundació Forvm és una organització que es distingeix per la seva trajectòria en l’àmbit de la promoció i la conservació de la fotografia. D’aquesta proposta, l’Ajuntament ha tingut en consideració algunes de les idees pel que fa a imatge i fotografia.

Projecció i mediació, dues línies de treball

Cultura ha estat treballant en l’estructura a partir de dos àmbits de treball definits. D’una banda la part expositiva, a la que es destinaran 40.000€, “el cap a on anem, començant a plantejar quins són els nous formats que vol i reclama la societat actual”, comenta Floria. Es manté en aquesta línia el Festival Scan de fotografia i de projecció estatal.

D’altra banda “la mediació” amb una partida de 50.000€, per tal “d’apropar l’art a la ciutadania i facilitar el món artístic i la creació amb altres àmbits i terrenys” comenta la regidora, qui ha posat com exemple l’Estació creativa de l’Estació de busos. Amb aquest objectiu rere el Nadal l’Ajuntament durà a terme un concurs d’idees amb dos o tres premis remunerats i l’escollit s’encarregarà d’impulsar el projecte i fer-lo arribar a la ciutadania, amb previsió d’inici l’1 de juny del 2014. Per aquests supòsits s’invertiran els 30.000€ restants.

Per tal d’estalviar, la tasca de coordinació i direcció tècnica recau en Jordi Abelló, tècnic municipal d’arts audiovisuals, qui ha declarat que “és un repte motivador amb voluntat constructiva esperant captar la participació de tots els agents actius de la ciutat”

D’aquesta manera l’Ajuntament ha volgut avançar que està treballant en el projecte de cara a l’any vinent tot i que encara queden per definir aspectes diversos i consensuar-ho amb les diverses parts implicades i establir les comissions de seguiment.

/* JS para menú plegable móvil Divi */