.

Big Draw a les Biblioteques Municipals. Foto: Ajuntament

Maria Pallejà, Fina Veciana, Marc Sardà i Jaime de Córdoba seran aquest cap de setmana a Reus per participar a una nova edició del Festival de dibuix Big Draw a la capital del Baix Camp. Precisament, aquest dissabte 29 d’octubre es farà la jornada final de la proposta que ha rebut activitats durant tota la setmana a través de les Biblioteques Municipals de Reus.

Durant el matí de dissabte, entre les 11:00 i les 13:00 h hi haurà diversos tallers gratuïts de dibuix repartits en diversos llocs i dirigits per artistes de renom:

L’artista de Reus Maria Palejà,  farà un taller de dibuixar fruites i verdures al Mercat Central a partir de les 11:00 h.

Jaime de Córdoba, impartirà el taller per adults «Dibuixar els arbres «a la maniera» a la Galeria d’art Anquin’s, per al qual cal inscriure’s al correu info@anquins.com

Per la seva banda, dibuix i Educació oferirà el taller »La biblioteca s’omple amb els nostres colors», un mural col·lectiu amb tots els dibuixos acolorits de la roba que es porti a la Biblioteca Central Xavier Amorós.

I, el mateix dissabte a les 12:00 h hi haurà també la presentació del llibre infantil “Una de fantasmes”, de Núria Freixa, editat per Neopàtria, i taller d’il·lustració terrorífica.

Aquest programa posa de manifest la importància de la il·lustració al món del llibre, a la vegada que anima a la societat a utilitzar el dibuix com a una eina de coneixement i aprenentatge.

Durant tota la setmana hi ha hagut altres propostes com són un taller de treball lliure per a les escoles realitzat per Dibuix i Educació, taules bibliogràfiques a les biblioteques municipals, una intervenció artística de Fina Veciana a Cal Massó els dies 26 i 27 en motiu de la Marató de Sang i una acció artística participativa a càrrec de l’AV del Barri Gaudí a la sessió de contes per la Salut Mental que es farà a la Plaça M. Àngels Ollé divendres 28 a les 16:00 h.

Per al públic juvenil, divendres 28 de 19:00 a 21:00 h, Marc Sardà farà el taller «Bloody Workshop» on dibuixaran amb «sang» i faran una andròmina terrorífica, davant l’antic hospital, que anirà a càrrec del Casal de Joves «La Palma» de Reus.

El tema del Big Draw Festival 2022, «Come Back To Colour», és una carta d’amor entre nosaltres i el món que ens envolta. El tema vol destacar allò que tots esperem que sigui un redescobriment de la vitalitat, la salut en general i especialment la salut mental, la cura per la vida de tothom després del que ha estat un repte els últims anys i que ha subratllat la necessitat, més que mai, de nodrir i estimar els llocs on prosperen l’alegria, el color i la llibertat, i celebrar-ho.  Podeu trobar més informació al web oficial de l’esdeveniment

https://thebigdraw.org/the-big-draw-festival-2022-come-back-to-colour i al web biblioteques.reus.cat

Redacció