.

La regidora Montserrat Flores amb el cartell de la programació “Primavera 2024 al Cementiri General de Reus”. Foto: Cedida

El Cementiri General de Reus organitza una nova edició del cicle d’activitats que sota el nom “Primavera 2024 al Cementiri General de Reus” tindrà lloc els propers mesos d’abril, maig i juny. La iniciativa s’emmarca en la voluntat dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp de divulgar el patrimoni històric, artístic i cultural d’aquest equipament funerari, un espai significatiu per a la ciutat i emotiu per als familiars i amics de les persones que hi reposen.

Les activitats que s’han programat per enguany inclouen una xerrada/reflexió sobre la memòria de la mort en un context històric de gran impacte com va ser la Batalla de l’Ebre; la presentació d’un llibre recentment publicat amb el tema del dol perinatal con a fil conductor; una xerrada sobre diferents aspectes de la riquesa natural d’aquest espai i una interpretació musical amb un instrument especial com és el clavicèmbal amb peces dedicades a la primavera.

Aquestes activitats es portaran a terme a la Sala El Bosquet, un espai que compta amb un aforament limitat. Per poder assistir-hi, caldrà inscriure’s a la plataforma digital de l’Ajuntament de Reus tot entrant al web del Serveis Funeraris Reus i Baix Camp: www.sfreus.cat a partir del 4 d’abril.


Altres notícies:


El Cementiri General de Reus va ser guardonat recentment com a Millor Cementiri de l’Estat Espanyol per part de la revista Adiós i ha rebut també dues distincions més pel ‘monument’ de les Fosses històriques i per les activitats de portes obertes que s’hi celebren. Uns guardons que tenen en compte les activitats de difusió i promoció del patrimoni artístic, històric i cultural com aquestes.

Els actes previstos són els següents:

Dia 10 d’abril. 19.00 hores. Conversa sobre la memòria de la mort en un context històric de gran impacte com va ser la Batalla de l’Ebre, amb la intervenció del periodista, guionista i escriptor Toni Orensanz. Orensanz és també guionista i coordinador del projecte audiovisual sobre la sèrie dedicada a la ‘Batalla de l’Ebre: TREMOLORS‘. Un d’aquests capítols seran projectats a la Sala Bosquet.

Dia 24 d’abril. 19.00 hores. Presentació del llibre: Una mort petita, a càrrec de Gemma Balagué. Una mort petita és un llibre que parla en primera persona de l’experiència d’una mort perinatal i el seu dol. En aquesta obra, la seva autora, ens parla de “com transitar un dol tan desconegut i tan silenciat és el que m’ha ocupat durant els últims quatre mesos. Amb aquest llibre vull apropar-vos a la meva vivència i intentar ajudar altres dones en la mateixa situació”.

Dia 16 de maig. 19.00 hores. Xerrada sobre la natura al Cementiri General de Reus. A càrrec de Màrius Domingo, mestre i agent rural per vocació. Naturalista, anellador i fotògraf. Domingo ens introduirà en les espècies –vegetals i animals– que conviuen en el silenci d’aquest espai.

Dia 20 de juny. 19.00 hores. Primavera musical. Amb la interpretació de diverses peces relacionades amb la temàtica d’aquesta estació de l’any a càrrec de Marc Torres, al clavicèmbal i Josep Maria Ferrando, al violí. Torres és professor de piano i d’acompanyament musical al Conservatori de Vila-seca i Ferrando n’és professor de violí i música de cambra.

Durant els mesos d’abril, maig i juny continuarà la programació de les visites diürnes mensuals. Les dates previstes són el 28 d’abril, el  26 de maig, i el 30 de juny. Caldrà fer inscripció prèvia al web sfreus.cat.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */