.

.

TOTS 21

Una de les jornades informatives. Foto: Cedida

Una de les jornades informatives. Foto: Cedida

La passada setmana l’Ajuntament va engegar una nova convocatòria, la quarta, de la línia d’ajudes a les empreses que contractin persones desocupades, a l’autoocupació i l’emprenedoria, l’objectiu de la qual es fomentar l’ocupació, dinamitzar el mercat de treball recolzant a les petites i mitjanes empreses compromeses amb la creació d’ocupació alhora que es redueixen els índex d’atur al municipi, i impulsar la creació de noves iniciatives empresarials que generin autoocupació i ajudar als nous emprenedors.

Per tal de donar a conèixer aquestes ajudes i apropar tota la tramitació als interessats, es va iniciar la campanya “Roda de Berà per l’ocupació i l’emprenedoria” amb tota una sèrie d’accions comunicatives per apropar la subvenció al públic al qual es destina i que es compleixi amb l’objectiu prioritari de les ajudes, el foment de l’ocupació.

Tot i que des de l’any passat les bases es van simplificar per facilitar la tramitació administrativa, la sol·licitud i la justificació de les subvencions, es detectar que encara hi havia empreses o autònoms que desconeixen el pla d’ajudes o no sabien quins són els tràmits que s’han de seguir per acollir-s’hi.

D’aquesta forma, l’alcalde, Pere Virgili; i el president de la comissió especial d’Ocupació, Benestar Social i Transparència, José Ibort, acompanyats per la regidora d’Ocupació, Teresa Ferré, han organitzat aquests últims dies diverses reunions. Ahir al migdia va ser a l’Ajuntament amb els  representants de PIMEC a Tarragona, Ramón Salvans, secretari territorial; i Héctor Pérez, director de formació, per tal de transmetre’ls la iniciativa de i poder comptar amb la implicació de la confederació patronal.

A la tarda, a partir de 2/4 de 8, es va celebrar la jornada informativa destinada a empresaris i autònoms de tot el Tarragonès i Baix Penedès que estiguessin interessats en rebre la subvenció. Més d’una desena es van donar cita a l’Hotel d’Entitats per tal de conèixer les bases i els detalls de les dues línies subvencionables, i resoldre amb les tècniques de Secretaria i d’Ocupació tots els dubtes que poguessin sorgir.

En el marc de les accions planificades dins el projecte s’han previst reunions amb les principals federacions i associacions empresarials de les comarques del Tarragonès i Baix Penedès; es visitaran les gestories del municipi perquè facin arribar la informació als seus clients; i es reuniran  amb els sindicats amb representació a la província, així com amb la càtedra d’emprenedoria i creació d’empreses de la URV. La passada setmana ja es van celebrar reunions amb la Cambra de Comerç de Tarragona, amb la CEPTA i l’AEQT. Les trobades continuaran durant la propera setmana.