.

.

TOTS 21


El vaixell de vigilància passa prop de la plataforma. Foto ACN

El vaixell de vigilància passa prop de la plataforma. Foto ACN

Un nou sisme d’1,6 graus a l’escala de Richter, segons l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), ha sacsejat aquest dissabte al matí la zona pròxima a la plataforma marina del projecte Castor, situat davant la costa de l’Ebre i del Maestrat. És el tercer d’aquesta magnitud en els últims dies. El moviment sísmic ha tingut lloc pocs minuts abans de la una del migdia, a una profunditat d’un quilòmetre, segons dades recollides per l’IGN. Tot i que la intensitat i el nombre de sismes va començar a baixar setmanes després que el Ministeri d’Indústria ordenés l’aturada dels treballs a la planta a finals de setembre, durant aquest mes desembre passat es van produir fins a sis terratrèmols de petita magnitud.

En el que portem de gener, aquest és el tercer sisme que es detecta a la zona del magatzem de gas submarí, després dels dos moviments sísmics registrats la setmana passada -de 2,3 i 2,2 graus cadascun.

A tot això, el ministre d’Indústria, José Manuel Soria, continua sense fer públics els informes que haurien de determinar amb exactitud les causes dels moviments sísmics originats per les injeccions del gas.