.

Part Alta i zona centre és on s’embruta més la xarxa de clavegueram perquè són les zones més transitades

La Part Alta i el centre de la ciutat compta amb un nou sistema per netejar els embornals. Es tracta d’un camió de petit format, indicat per poder passar per tots els carrers del barri antic de la ciutat. La conselleria de Neteja de l’Ajuntament i l’Empresa Mixta d’Aigües de Tarragona incorporen aquest nou sistema amb l’objectiu de reforçar la tasca de neteja.

Aquest nou vehicle disposa d’un dipòsit de 100 litres d’aigua i està equipat amb un sistema de pressió que actua dins els embornals amb l’objectiu d’esborrar totes les restes de material orgànic, pedres o qualsevol altre element que es diposita a la xarxa de clavegueram.

El regidor de l’àrea de Neteja, Joan Sanahujes, explica que “la neteja dels embornals es fa periòdicament a tots els carrers i barris de Tarragona”. En concret, mensualment es netejaran una mitjana de 400 embornals, però s’ha decidit actuar més sobre aquestes dues zones ja que “és evident és que la Part Alta i zona centre és on s’embruta més la xarxa de clavegueram perquè són les zones més transitades”. Aquest nou equip permetrà intensificar la freqüència de la neteja i donar una bona imatge a la ciutat.

Per altra banda, Ematsa també ha incorporat al sistema de neteja del clavegueram una nova càmera específica per la inspecció dels col·lectors de diàmetre més reduït o aquells que presenten dificultats d’accés.