.

Instant de la signatura.

Instant de la signatura.

El Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de la Nou de Gaià han signat un conveni de col·laboració pel servei d’assistència municipal en l’àmbit del patrimoni documental. L’Arxiu municipal de cada població es un dels màxims exponents de la seva identitat i els Ajuntaments, alhora que tenen el deure de preservar adequadament la documentació històrica, també han de gestionar correctament la documentació que generen i reben en la seva activitat diària.

Amb aquesta finalitat, el Consell Comarcal del Tarragonès i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya van decidir impulsar aquest servei, en el marc de la vigent llei 10/2001, de 13 de juliol, d’arxius i documents. Així, els Ajuntaments de les poblacions del Tarragonès que es trobin inclosos en aquest marc normatiu poden sol·licitar al Consell Comarcal l’assistència corresponent, que serà facilitada per personal tècnic especialitzat, sota la direcció de l’Arxiu Històric de Tarragona, en el seu paper d’arxiu comarcal i, per tant, encarregat de coordinar i dirigir els programes específics sobre el patrimoni documental de la comarca.

Aquest servei va començar l’any 2008 al municipi de Salomó i s’ha anat ampliant a altres poblacions: el Catllar, la Canonja, Perafort, Creixell i la Pobla de Montornès. El principal objectiu és dotar als municipis d’un sistema de gestió documental, a través de polítiques de conservació (tractament i digitalització de documents històrics) i difusió del patrimoni amb exposicions i altres activitats.

/* JS para menú plegable móvil Divi */