.

Imatge de les obres del claustre. Foto: Cedida

La Diputació de Tarragona ha adjudicat les obres d’adequació del claustre i del camí d’accés al castell monestir d’Escornalbou, que s’allargaran fins a principis del proper estiu.

Amb aquesta actuació es completarà la segona fase del projecte ‘Escornalbou reneix‘, que treballa per recuperar i dignificar el castell monestir d’Escornalbou i el seu entorn natural que ja es troba en la seva tercera i darrera fase. Les obres que es faran al claustre i al camí d’accés s’han adjudicat per un import de 192.232,56 euros (inclòs l’IVA) a l’empresa Constècnia 3, SL.

Les obres que s’iniciaran aquest mes de gener s’inclouen en el projecte redactat per la Diputació de Tarragona i que contempla les següents actuacions: adequació del claustre amb l’execució de tres tipus de paviments previ desmuntatge del paviment actual amb metodologia arqueològica, adaptació de la il·luminació i instal·lació d’una barana sobre l’ampit del claustre; adequació del Jardí Toda amb una nova il·luminació i un sistema de reg manual tant en aquest espai com al claustre; reparació del sistema de recollida d’aigües pluvials al pati d’accés al camí dels Frares; instal·lació d’una barana sobre el mur dels Frares per tal de millorar-ne la seguretat, i enderroc del paviment provisional instal·lat al camí d’accés des de la zona d’aparcament fins a les places interiors del recinte i restauració del paviment de pedra natural existent.

Aquesta actuació s’ha hagut de retardar, ja que s’ha fet una acurada interpretació històrica de les troballes que van veure la llum durant les excavacions fetes al 2021 tant al claustre com en l’entorn de l’església i l’edifici principal. Es van trobar importants restes arqueològiques dels fonaments originals del claustre i la muralla del segle XII.

‘Escornalbou reneix’, un procés de rehabilitació i restauració

El projecte de transformació, liderat per la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya es va iniciar el 2018, amb la primera fase d’actuacions, centrades en la recuperació de l’entorn natural del castell monestir d’Escornalbou. Aquesta primera fase va comptar amb finançament de la Generalitat i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

Actualment, el projecte es troba iniciant la seva tercera fase, que millorarà la museografia i altres serveis turístics complementaris.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */